Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Masterclass Startende Reisorganisaties

Op vrijdag 20 september zal VvKR voor de tweede maal een  Masterclass voor Startende Reisorganisaties organiseren. Startende reisorganisaties zijn van harte uitgenodigd om aan deze leerzame, inspirerende dag deel te nemen.

Dagelijks krijgt VvKR vragen over het starten van reisorganisatie. Wij beantwoorden deze vragen zo goed mogelijk, maar willen deze organisaties meer handvaten bieden om goed beslagen ten ijs te komen met het verkopen van reizen, waarbij het voldoen aan wettelijke bepalingen vaak het heetste hangijzer is.

De Masterclass voor Startende Reisorganisaties vindt plaats in ’t Veerhuis te Nieuwegein, op vrijdag 20 september van 09:00 – 17:00 uur. Na afloop is er tijd voor een gezamenlijke borrel en ruimte om te netwerken.

Masterclass voor Startende Reisorganisaties
Hoe start je een reisorganisatie en waar moet je allemaal aan denken? Tijdens deze dag zijn er verschillende sprekers die je zullen informeren over de regelgeving en andere belangrijke onderwerpen waar een reisondernemer rekening mee moet houden.

Er is veel te vertellen, we beginnen de dag dus op tijd. Aan het definitieve programma wordt momenteel nog gewerkt, maar er zal natuurlijk uitgebreid aandacht besteed worden aan de Europese Richtlijnen Pakketreizen, de garantieregelingen, aansprakelijkheid van reisorganisaties en de reisbureauregeling. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor hoe je klanten kan werven.

Sprekers
Enkele sprekers tijdens deze dag zullen zijn:

  • Paul Otto van Kompas Juristen over reisrecht en andere juridische zaken waar je als reisorganisatie mee te maken krijgt
  • Brigitte van Dongen van AON over aansprakelijkheid van pakketreizen
  • Wendy Assenberg van Eijsden van Build Your Travel Bizz over de customer journey
  • Garcia Stans van Sparkle Your Business zal aandacht besteden aan de financiële administratie voor reisorganisaties
  • Marleen Nijdam van VvKR over de diverse garantieregelingen in Nederland

Programma

09:00 Welkom en inleiding
09:15 Regelgeving & Richtlijnen Pakketreizen 
11:00 korte Pauze
11:15 Aansprakelijkheid in de Reisbranche
12:00 Gezamenlijke lunch
13:00 Financiële administratie in reisbranche
13:55 Customer Journey
14:45 korte pauze
15:00 Marktplaats
17:00 Netwerkborrel met VvKR-leden

Marktplaats
Aan het eind van de middag is er een Marktplaats. Hier zullen verschillende spelers en aanbieders in de reisbranche aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan valutadiensten, vliegticketaanbieders, verzekeraars, duurzame spelers, backoffice aanbieders. Deze Marktplaatszal ook worden bezocht door VvKR-leden.

Netwerken
Tevens is er de gelegenheid om elkaar verder te leren kennen en VvKR-leden te ontmoeten tijdens de netwerkborrel. Ook de brancheorganisaties zullen vast een borreltje meedrinken. Zo hopen we een leerzame dag in ontspannen sfeer af te sluiten.

Kosten
De kosten voor deze dag bedragen € 95,- per persoon. Dit is inclusief de hele dag koffie, thee en water, een gezamenlijke lunch en natuurlijk de netwerkborrel. Per organisatie kunnen in principe maximaal 2 personen zich aanmelden, er is namelijk maar ruimte voor maximaal 50 deelnemers Wees er dus snel bij.  (NB We laten de Masterclass doorgaan bij minimaal 30 deelnemers). 

Graag verwelkomen wij u vrijdag 20 september in Nieuwegein!

Aanmelden kan via de link hieronder

Aanmelden

Met vriendelijke groet,