Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Masterclass Startende Reisorganisaties

Op vrijdag 19 november 2021 zal VvKR voor de derde maal de Masterclass voor Startende Reisorganisaties organiseren. Startende reisorganisaties, reisbureaus of zelfstandig reisagenten zijn van harte uitgenodigd om aan deze leerzame, inspirerende dag deel te nemen.

Ik wil een (online) reisorganisatie beginnen

Dagelijks krijgt VvKR vragen over het starten van een reisorganisatie. Dat begrijpen wij goed, want het organiseren van reizen is één van de leukste dingen die er zijn. Er komt bij het starten van een reisorganisatie of reisbureau altijd meer kijken dan je je vooraf realiseert. Wij beantwoorden alle vragen zo goed mogelijk, maar wij willen deze organisaties meer handvaten bieden om goed beslagen ten ijs te komen met het verkopen van reizen, waarbij het voldoen aan wettelijke bepalingen vaak het heetste hangijzer is. 

De Masterclass voor Startende Reisorganisaties vindt plaats in het Spoorwegmuseum te Utrecht, op vrijdag 19 november 2021 van 09:00 – 17:00 uur. Na afloop is er tijd voor een feestelijke (netwerk)borrel en ruimte om te netwerken. 

Wat heb je nodig om een reisbureau te beginnen? 

Hoe start je een (online) reisorganisatie en waar moet je allemaal aan denken? Tijdens deze dag zijn er verschillende sprekers die je zullen informeren over de regelgeving en andere belangrijke onderwerpen waar een reisondernemer rekening mee moet houden.

Er is veel te vertellen, we beginnen de dag daarom op tijd. Aan het definitieve programma wordt momenteel nog gewerkt, maar er zal natuurlijk uitgebreid aandacht besteed worden aan de Europese Richtlijnen Pakketreizen, de garantieregelingen, aansprakelijkheid van reisorganisaties en de reisbureauregeling. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor hoe je klanten kan werven.

Kosten van de Masterclass voor Startende Reisorganisaties

De kosten voor deze dag bedragen € 95,- per persoon (excl btw). Dit is inclusief de hele dag koffie, thee en water, een gezamenlijke lunch en natuurlijk de feestelijke netwerkborrel als afsluiter. Per organisatie kunnen in principe maximaal 2 personen zich aanmelden, er is namelijk maar ruimte voor maximaal 50 deelnemers. Wees er dus snel bij. De Masterclass zal doorgaan bij minimaal 30 deelnemers. ** 

Graag verwelkomen wij je op vrijdag 19 november in Utrecht!

Covid 19 Maatregelen

Op dit moment zijn zakelijke evenementen te organiseren met een coronatoegangsbewijs. Ook voor de toegang voor dit even controleert de locatie je QR-code en je legitimatiebewijs. Je krijgt een coronatoegangsbewijs bij een volledige coronavaccinatie, een geldig herstelbewijs of een negatieve testuitslag die maximaal 24 uur oud is. Daarnaast moet je een legitimatiebewijs kunnen laten zien. 

Programma Masterclass voor Startende Reisorganisaties

Het voorlopige programma ziet er alsvolgt uit: 

09:00 Inloop
09:15 Welkom en introductie VvKR
09:30 Regelgeving & Richtlijnen Pakketreizen door Paul Otto van Kompas Juristen   
10:45 korte pauze
11:00 Reisondernemen in de praktijk gebracht door Ger Swinkels van o.a. Innocity en Travelresponse
12:00 Lunch & B2B Marktplaats
13:45 Vervolg Reisondernemen in de praktijk gebracht door Ger Swinkels
14:15 Reisbureauregeling door Marcel Nijssen van A tot Z Accountants
15:00 korte pauze
15:15 Keuze uit twee opties
          optie 1: Introductie inrichten van je online sales  door Wendy Assenberg van Eijsden van Build your Travelbizz
          optie 2: Deelname aan VvKR Congres (meer informatie volgt binnenkort)
17:00 Feestelijk (netwerk)borrel samen met VvKR-leden

Marktplaats voor reisorganisaties

Waar regel je de vliegtickets van je klanten? Welke garantieregelingen zijn er? Aan welke verzekeringen moet ik denken? Tijdens de lunchpauze organiseren we een "Marktplaats". Hier zullen verschillende spelers en aanbieders in de reisbranche aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan vliegticketaanbieders, verzekeraars, duurzame spelers, CRM aanbieders. Deze Marktplaats zal ook worden bezocht door VvKR-leden. 

Op de Marktplaats zijn onder andere de volgende organisaties aanwezig:

Netwerken met andere reisorganisaties

Tevens is er de gelegenheid om elkaar verder te leren kennen en VvKR-leden te ontmoeten. Omdat VvKR in 2021 10 jaar bestaat, organiseren we aan het eind van deze dag een congres met als afsluiting een feestelijke (netwerk)borrel, waar iedereen kan napraten en nagenieten van deze inspirerende dag. Zo hopen we een feestelijke en leerzame dag in ontspannen sfeer af te sluiten. 

Aanmelden voor de Masterclass voor Startende Reisorganisaties

Aanmelden kan via de link hieronder

Je ontvangt meteen een bevestiging van inschrijving. Indien dat niet het geval is, neem dan contact op met info@vvkr.nl. Als je je inschrijft via de site, ben je betalingsplichtig. Je ontvangt binnen 24 uur een factuur met een betaallink. Je inschrijving is pas definitief zodra je hebt betaald.

Informatie over de sprekers en de workshops

Kompas Juristen heeft een sterke focus op de reisbranche en recreatiebranche en staat al meer dan vijf jaar talloze reisorganisaties bij. Paul Otto heeft in het verleden bij een reisorganisatie gewerkt en dus zelf met de voeten in de modder gestaan.

Zijn workshop gaat over de basisbeginselen van enkele juridische kaders waar je als reisorganisatie mee te maken gaat krijgen. Het goed contracteren, de Europese Richtlijn Pakketreizen en consumentenwetgeving vormen hierin een belangrijk onderdeel.

Ger Swinkels is geen onbekende in de reisbranche. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de reisbranche met onder andere een eigen reisbureau (met 18 FTE) gespecialiseerd in Portugal en Brazilië. Daarnaast is hij oud directeur franchise van Thomas Cook en heeft Ger als interim-directeur de zakenreisbureaus van Uniglobe gereorganiseerd in Nederland. Twee boeken over reisondernemen komen van zijn hand en momenteel adviseert en begeleidt hij reisorganisaties in hun opstart en bedrijfsproces vanuit zijn bedrijf Innocity. Daarnaast is Ger met zijn organisatie Travelresponse de bedenker en initiatiefnemer van reisplatform TravWizards, waar je als VvKR-lid gratis aan mag deelnemen.

Deze workshop zal gaan verder ingaan op reis-ondernemen in de praktijk. De do´s en don´ts van een moderne reisonderneming vanuit de praktijk bezien. Denk hierbij aan de consequenties van verschillend productaanbod, de inkoop van je producten, de verdienmodellen en de diverse garantieregelingen. 

Marcel Nijssen is partner van de firma A tot Z Accountants & Adviseurs, met vestigingen in Arnhem en Zeist. Zij zijn één van de weinige gespecialiseerde administratiekantoren voor reisorganisaties in Nederland. Zij zijn daardoor goed op de hoogte van de ingewikkelde reisbureauregeling met betrekking tot de omzetbelasting voor reisorganisaties. In deze workshop geeft Marcel Nijssen uitleg over de reisbureauregeling. 

Tijdens deze praktische training neemt Wendy Assenberg van Eijsden (www.buildyourtravelbizz.com) je mee op reis in de wereld van online marketing. Je leert hoe online verkopen in de reisbranche werkt en welke stappen onmisbaar zijn voor het succesvol lanceren en promoten van jouw reisorganisatie. In een praktisch stappenplan leer je o.a. hoe je een winstgevende doelgroep kiest, hoe je deze potentiële klanten naar jouw eigen website trekt en hoe je hen overtuigt om bij jou te boeken. Een onmisbare en super waardevolle training die jou helpt om je plekje in de in de competitieve reismarkt te claimen.

Wendy is de oprichtster van Build Your Travel Bizz en Reisbureauwebsite.nl. Als marketingcoach helpt zij kleinschalige Nederlandse reisorganisaties over de hele wereld om meer boekingen te krijgen via hun eigen website. In de afgelopen paar jaar heeft zij (eerst als freelance marketingcoördinator) en later met coachingstrajecten en online cursussen al honderden kleinschalige reisondernemers mogen helpen om meer online omzet te draaien.

VvKR bestaat dit jaar 10 jaar. Om dit te vieren organiseren we op vrijdagmiddag 19 november een speciaal VvKR-Congres. Meer informatie over de invulling van deze middag volgt spoedig. Als deelnemer van de Masterclass van Startende Reisorganisaties is het mogelijk om deel te nemen aan dit congres. 

** Bij afmelding tot 4 weken voor aanvang krijg je het volledige bedrag terug, minus de administratiekosten van € 10,-. Bij annulering vanaf aanmelding tot 14 dagen voor aanvang van de startdatum wordt 50% van het deelname geld in rekening gebracht. Bij annulering vanaf 14 dagen vóór aanvang van de startdatum wordt 100% van het deelname geld in rekening gebracht. Bij het niet verschijnen tijdens de workshop, wordt ook geen geld teruggeboekt. Mocht je niet kunnen komen, dan mag je ook zelf voor vervanging zorgen. Je deelnamebevestiging is dus overdraagbaar, maar meld het wel even.