Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Op stap in Nederland

Maandag 06 juli 2020

Onze Nederland specialisten kennen als geen ander unieke en bijzondere plekken in Nederland, zodat je ook in Nederland verrassende vakanties kunt maken. Weg van de gebaande paden in ons eigen landje. Hoe leuk is dat? We geven hieronder tips voor activiteiten en reizen die net even anders zijn.

Bijzondere musea

Bijna iedereen kent de grote musea in de grote steden, maar wist je dat er bijna 700 musea zijn in Nederland? Als je in Nederland ook van de gebaande paden wilt, zijn de kleinere musea zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Kijk bijvoorbeeld eens op Museumkaart.nl voor inspiratie.

Nederlandse stranden

Nederland is een echt waterland en de stranden mogen dan ook niet ontbreken tijdens een vakantie in eigen land. Wist je dat de kustlengte van Nederland meer dan 500 kilometer bedraagt? Denk aan de Waddeneilanden waar je heerlijk door de duinen kunt struinen, lange strandwandelingen kunt maken, een zeehondenopvang kunt bezoeken of ze zelfs in het wild kunt spotten, wadlopen, heerlijk fietsen en vooral ook genieten van de rust. Maar we hebben nog veel meer mooie stranden. Bijvoorbeeld de Noord-Hollandse stranden rondom Egmond. Je vindt hier uitgestrekte zandstranden maar ook unieke bos- en duingebieden. Voor wie op zoek is naar het ultieme vakantiegevoel zit je hier goed!

Oud-Hollandse steden

Nederland beschikt over fantastische steden. Naast onze populaire hoofdstad Amsterdam (waar het nu nog zo lekker rustig is), zijn er ook veel andere authentieke Nederlandse steden om te ontdekken. Wat dacht je van Utrecht en Leiden? Met eveneens oude grachten, gezellige winkelstraten en interessante musea (wist je dat het Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is uitgeroepen tot Europees Museum van het jaar?).

Of denk eens aan de eeuwenoude noordelijke steden als Leeuwarden, sfeervol Groningen en Zwolle. Meer in het oosten van het land heb je de Hanzesteden als Zutphen, Deventer, Doesburg etcetera. Deze steden zijn stuk voor stuk sfeervol, gezellig en een stuk kleinschaliger dan bijvoorbeeld Amsterdam en je vindt er minder toeristen. Stuk voor stuk zijn ze ideaal om een dagje of weekendje door te brengen.

In het zuidelijk deel van Nederland zijn steden als Breda, ’s Hertogenbosch en Maastricht een aanrader. Vele van ons krijgen in het zuiden vaak al het gevoel op vakantie te zijn. Stuk voor stuk uitgerust met middeleeuwse sferen, moderne architectuur, begijnhofjes, unieke boetiekjes en natuurlijk gezellige terrasjes. Moderne steden als Rotterdam en Eindhoven zijn zeer de moeite waard om een bezoek te brengen en ideaal om jezelf ene beetje uit te dagen en iets nieuws te ontdekken.

Kortom: we hoeven ons niet te vervelen in Nederland!

Leuke Tips

Hou je van Whisky?
Dan is een Whisky Reis door Nederland iets voor jou. Geniet van twee prachtige en typisch Nederlandse steden, namelijk Schiedam en Ootmarsum aan de hand van Moutwijn, Jenever en de whisky. 

Verken Nederland per e-bike
Naast fietsen en wandelen is het ook nog een hele leuke aanrader om Nederland per e-bike te verkennen. Op een relaxte en leuke manier rondtouren waarbij je volop van de omgeving om je heen kunt genieten. Een e-bike huren kan bijvoorbeeld in het gezellige Volendam, maar ook op de Veluwe of langs het strand. 

Tijdens je verkenningsreis door Nederland overnachten in een tentje?
Ook deze mogelijkheid biedt Nederland. Denk hiervoor aan je eigen achtertuin, die van iemand anders of eventueel op het boerenland. 
Er zijn zelfs reisspecialisten van de VvKR die het avontuur naar je eigen achtertuin brengen. Ze komen bij je langs en zetten een gave tipi tent bij je op, compleet met sfeervolle inrichting, tweepersoonsbed en verlichting. Daarnaast kan je kano huren een vuurschaal bij de tent aanmaken en 's nachts lekker warm slapen met een elektrisch kacheltje.  Zo heb je toch het gevoel dat je er even heerlijk uit bent met alle gemakken van thuis.

Ben je nog op zoek naar een vakantie in Nederland? Onze reisspecialisten helpen je graag om voor jou een unieke reis in eigen land samen te stellen: https://www.vvkr.nl/bestemming/nederland
En wil je je mooie ervaringen op social media delen? Vergeet dan ook zeker niet de hashtag #hiermoetjezijn te gebruiken. En uiteraard vinden wij het ook erg leuk als je #vvkr #kleinschaligereisorganisaties gebruikt. Heb je mooie foto’s gemaakt of wil je ons taggen in een bericht, dan heel graag! Dit kan via @kleinschaligereisorganisaties

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \