Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Hoe pak je het beste je koffer in?

Maandag 15 februari 2021

Reizen kan nu natuurlijk nog even niet, maar hoe leuk is het dan om te lezen over hoe je op een slimme manier je koffer inpakt en je zo alvast voor te bereiden voor je volgende vakantie! 

 16 handige tips om je koffer in te pakken

 1. Begin met het maken van een inpaklijst. Schrijf alles op wat je denkt nodig te gaan hebben en bekijk daarna het overzicht kritisch en streep door wat niet noodzakelijk is.
   
 2. Het is aan te raden alle spullen die je mee wil nemen uit te stallen op de vloer. Zo zie je veel makkelijker wat er eventueel toch nog overbodig is om mee te nemen.
   
 3. Ga uit van het ‘best case scenario’ en draag laagjes in plaats van het meenemen van een dikke jas of trui. Die laagjes kan je bovendien ter plaatse ook nog los van elkaar dragen.
   
 4. Wil je graag je eigen shampoo en crèmepjes meenemen? Doe dit dan in kleine flesjes en doosjes zodat je alleen de hoeveelheid meeneemt die je echt denkt te gaan gebruiken. Gebruik bovendien recyclebare lichte flesjes zodat je daarmee ook gelijk het plastic probleem tegengaat. Of denk bijvoorbeeld aan lenzendoosjes om kleine hoeveelheden crème in te doen. Bij vloeibare spullen is het een goed idee om de opening met een stukje folie te bedekken en daar de dop overheen te draaien. Dit voorkomt lekken in je bagage.
   
 5. Bewaar toiletspullen, brillen en andere items die makkelijk beschadigen, in het midden van je koffer tussen een paar lagen kleding in. Zo zijn ze het beste beschermd.
   
 6. Wil je sieraden en haarspullen meenemen? Die willen nog wel eens verdwalen in je koffer. Maar daar weten wij wel wat leuke tips op! Zo zijn tic-tacdoosjes ideaal voor het bewaren van haarspeldjes en een pillenbakje is dan weer prima geschikt als sieradendoosje. Maar als we het over ruimte besparen hebben kun je ook denken aan je sieraden tussen twee laagjes folie bewaren, rol het vervolgens op en zo blijft alles netjes op z’n plaats en uit de knoop.
   
 7. Een handige tip om je kabeltjes bij elkaar te bewaren is om ze in een brillenkoker te stoppen. Zo beschadigen ze bovendien ook niet.
   
 8. Hotels bieden natuurlijk handdoeken voor na het douchen maar tegenwoordig bieden ze ook vaak grote handdoeken voor bij het zwembad of op het strand, waardoor je zelf geen zware handdoeken meer mee hoeft te nemen. Bied je hotel deze mogelijkheid niet neem dan ene microvezel handdoek mee, deze is licht, neemt weinig ruimte in en droogt snel.
   
 9. Zorg dat je niet te veel schoenen meeneemt. Ons advies, één paar voor elke gelegenheid. Bijvoorbeeld een paar nette schoenen, slippers en een paar goede wandelschoenen. Voor het inpakken in je koffer kun je ze het beste zoveel mogelijk in elkaar schuiven en ze opvullen met sokken, panty’s of andere kleine spulletjes die er in passen. Stop de schoen onderin je koffer (en dek desnoods de zolen af) om te voorkomen dat de zolen je kleren vies maken.
   
 10. Een echt boek leest natuurlijk heerlijk, maar is ook vaak zwaar en neemt veel ruimte in. De uitkomst hiervoor is de e-reader. Zo kun je ook nog eens veel meer boeken meenemen op je reis, dus extra veel leesplezier!
   
 11. En dan… Het inpakken van de koffer zelf: Zorg dat je je inpaklijst bij de hand hebt en streep af wat je in je koffer hebt gedaan zodat je zeker weet dat het in je koffer zit en je deze niet later weer overhoop hoeft te halen omdat je denkt iets vergeten te zijn.
   
 12. Het is handig om de zware spullen onderin je koffer te leggen, aan de kant van je wielen. Hierdoor is je bagage beter in balans.
   
 13. Ben jij een vouwer of een roller? Er zijn verschillende manieren om je kleren mee te nemen. Bekijk bijvoorbeeld eens onderstaande filmpjes om te kijken welke manier het beste werkt voor jou. Wist je bijvoorbeeld dat een bijkomend voordeel van je kleren netjes oprollen is dat je kleding minder snel kreukt?
      Tips over opvouwen  
      Tips over oprollen
   
 14. Nog meer ruimte besparen? Dan kun je nog denken aan het gebruiken van vacuümzakken. Hier wordt de lucht uitgezogen zodat je meer ruimte overhoudt en bovendien beschermen deze zakken je kleding ook nog tegen stof, vocht, schimmel, vieze geurtjes, insecten etc.
   
 15. Weeg je koffer thuis zodat je niet voor onverwachte verrassingen op het vliegveld komt te staan.
   
 16. Maak voordat je daadwerkelijk vertrekt nog een testloopje met je koffer. Voelt deze toch nog te zwaar, haal er dan nog iets uit.

Ga licht bepakt op reis

Een voordeel van niet te veel bagage meenemen is dat jij en de mensen op de bestemming minder hoeven te sjouwen, hoe fijn is dat. Kies naast deze handige inpak tips bijvoorbeeld ook voor een niet al te zware koffer, dat scheelt ook weer. Bovendien bespaar je door licht te reizen ook nog eens geld uit als je moet betalen voor het meenemen van bagage in het vliegtuig. Én je zorgt er ook nog voor minder CO2 uitstoot door een minder zwaar beladen vliegtuig, waardoor je je reis wat duurzamer kunt maken!

Vind je het leuk om je al te oriënteren op je volgende vakantiebestemming? Zoek dan eens op bestemming of thema op de website van VvKR voor leuke inspiratie en een bijbehorende reisspecialist.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \