Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Ledenvergadering VvKR versterkt elkaar in deze moeilijke tijd en kijkt vooruit

Zaterdag 17 april 2021

PERSBERICHT

Op 16 april organiseerde de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) haar Algemene Ledenvergadering (ALV) opnieuw online. Met ruim 8o aanwezigen stond de vereniging stil bij dit bijzondere moment, want VvKR bestaat per 15 april al 10 jaar! Het jubileum zal vanwege de Corona-maatregelen pas echt gevierd worden op 19 november van dit jaar.

Speciale gast aan het begin van de vergadering was Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, om de leden van VvKR een hart onder de riem te steken en persoonlijk te komen uitleggen hoe ingewikkeld de lobby in Den Haag is. Hoewel het ook in zijn ogen niet uit te leggen valt waarom problematiek van de reisbranche in Den Haag wordt genegeerd, gaf hij aan zijn uiterste best blijven doen.

Op de goed bezochte vergadering is met grote meerderheid Ton Brinkman als voorzitter herkozen voor de 3e termijn van 2 jaar. Op dit moment is Ton Brinkman inmiddels al weer vier jaar voorzitter van VvKR. “Ik wil me blijven inspannen om zoveel mogelijk leden door deze moeilijke periode heen te helpen”, zegt Brinkman.

Tevens is Ebo Visser van Offbeat Islands als nieuwe penningmeester benoemd als opvolger van Iduna ter Schegget. Ruud Fokker van PAC vakanties is daarnaast als algemeen bestuurslid toegetreden, vanwege het vele werk dat er door het bestuur van VvKR ten behoeve van haar leden wordt verricht. VvKR is erg blij met de toetreding van deze leden tot het bestuur. Het bestuur zal zich de komende periode niet alleen willen bezighouden met de steun voor haar leden in deze corona-crisis, maar wil zich als belangenvereniging ook richten op het reizen post-corona met het versterken van haar DNA van kleinschalig toerisme.

 

Bij de vergadering is ook aandacht besteed aan de publicatie van VvKR-lid Dorien Dijkstra vandaag in het Nederlands Juristenblad. Waarin zij pleit voor een nadeelcompensatie voor de inkoopkosten voor kleinschalige reisspecialisten.

Al met al was het een positieve vergadering ondanks het negatieve sentiment in de reisbranche, waarbij we als vereniging ook vooruit willen kijken.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ton Brinkman, bestuurslid van VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties)

Telefoon 06 53477439 of stuur een mail naar info@vvkr.nl.

 

Bijlage 1: Wordbestand persberichtLedenvergadering VvKR versterkt elkaar in deze moeilijke tijd en kijkt vooruit

Bijlage: foto Ton Brinkman (voorzitter VvKR)
Bijlage: foto Ebo Visser (penningmeester VvKR)
Bijlage: foto Ruud Fokker (algemeen bestuurslid VvKR)

Over VvKR:

VvKR is een vereniging waarin zich 400 reisspecialisten verenigd hebben. Het zijn kleinschalige reisspecialisten met een grote kennis van de bestemmingen. Alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals STO-Garant, GGTO, VZR Garant of SGR.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \