Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

VvKR blij met aanpassen reisadviezen naar werkelijke situatie

Donderdag 09 september 2021

PERSBERICHT

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) is blij met de mededeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Telegraaf dat zij werken aan de versoepeling van de reisadviezen buiten Europa.

Het ministerie werkt al jaren met advieskleuren voor bestemmingen en gebruikte die sinds vorig jaar om het reizen naar verre bestemmingen ernstig te beperken in verband met covid19. VvKR merkt echter dat deze reisadviezen vaak niet goed aansluiten bij de werkelijke situatie op de plaats van bestemming.

Op veel bestemmingen is het uitvoeren van vakanties heel goed mogelijk, maar natuurlijk wel op een goede en verantwoorde manier. Veel verre reisspecialisten krijgen al regelmatig aanvragen voor het samenstellen en uit voeren van reizen naar verre bestemmingen. Een toenemend aantal klanten geven zelf ook aan graag hun reis te willen maken ondanks code oranje.

Eerder deze week is op initiatief van twee VvKR-leden een groep kleinschalige reisspecialisten vertrokken naar Sri Lanka om zelf te ervaren hoe het is om naar een verre bestemming met code oranje te reizen. En met eigen ogen te zien wat voor impact dit heeft op de toeristische branche van dit land. Ook VvKR-bestuurslid Marleen Nijdam neemt deel aan deze reis.

“Het is mooi voorbeeld van de samenwerking tussen onze leden en van de betrokkenheid van onze leden met de bestemmingen die ze aanbieden”, aldus Nijdam, “We merken dat men op veel bestemmingen klaar is om weer toeristen te ontvangen, zo ook in Sri Lanka. Er is een duidelijk en veilig protocol opgesteld om toeristen veilig te laten reizen in het land en deze worden keurig nageleefd waardoor het mogelijk is om hier veilig te reizen.”

Toerisme was wereldwijd de op één na grootste industrie, deze branche was wereldwijs goed voor 10% van alle banen. Voor veel landen geldt dat toerisme één van hun belangrijkste inkomstenbronnen is, kortom zij doen er alles aan om dit op een veilige manier mogelijk te maken. Er zijn immers enorm veel gezinnen van afhankelijk.

 “Wanneer je een reis boekt met een VvKR-reisorganisatie, dan weet je dat er veel kennis van zaken is over het land van bestemming. Er komt bijvoorbeeld extra papier en regelwerk bij kijken, ook daar kan jouw reisorganisatie goed bij helpen.” zegt Marleen Nijdam, “Een reisorganisatie zal altijd zorgdragen voor een veilige en verantwoorde reis.”

Veel VvKR-leden kijken met smart uit naar het aanpassen van de kleuradviezen van Buitenlandse Zaken. Nu de situatie in veel landen weer normaliseert en veilig reizen daardoor weer mogelijk is, kijken VvKR en haar leden uit naar het moment dat Buitenlandse Zaken hun reisadviezen in lijn brengt met de werkelijk situatie in het land. Vooruitlopend hierop zijn er een aantal reisorganisaties die deze stap niet willen afwachten en in samenspraak met hun klanten al op een verantwoorde manier reizen uitvoeren naar bestemmingen met code oranje.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Nathalie D’Alessandro, Woordvoerder van VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties)
Telefoon 06-34 05 39 62 of via nathalie@vvkr.nl.

Bijlage 1: Wordbestand persberichtVvKR blij met aanpassen reisadviezen naar werkelijke situatie

Over VvKR:VvKR is een vereniging waarin zich meer dan 400 reisspecialisten verenigd hebben. Het zijn kleinschalige reisspecialisten met een grote kennis van de bestemmingen. Alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals STO-Garant, GGTO, VZR Garant of SGR. Dit wil zeggen dat reizigers verzekerd zijn wanneer de touroperator waar de vakantie is geboekt failliet gaat. De reiziger krijgt dan de vooruitbetaalde reisgelden terug. Tevens hebben alle VvKR-reisspecialisten die pakketreizen aanbieden ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties/touroperators. Deze aansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen en/of zaken en de daaruit voortvloeiende gevolgschade mocht er onverhoopt tijdens de reis iets gebeuren.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \