Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

627 reisorganisaties uit Europa hebben zich aangemeld voor duurzaamheidscertificeringsprogramma

Donderdag 07 juli 2022

PERSBERICHT

Huizen, 5 juli 2022.  627 touroperators en reisbureaus zijn geselecteerd om deel te nemen aan het SUSTOUR-programma voor technische ondersteuning dat wordt gefinancierd in het kader van het COSME-programma van de EU om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren

Begin maart 2022 is een oproep voor mkb-aanvragen gelanceerd om minimaal 175 touroperators en reisbureaus te selecteren die zullen profiteren van een uitgebreid programma voor technische ondersteuning om hen te helpen hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Er zijn meer dan  730 aanvragen ontvangen en na evaluatie door een onafhankelijk evaluatiecomité  zijn 627 kleine en middelgrote ondernemingen uit 35 landengeselecteerd en aangemeld voor het steunprogramma.

Naut Kusters, directeur van ECEAT en hoofd van het SUSTOUR-project: "We zijn verheugd om zoveel interesse te zien van touroperators en reisbureaus in heel Europa om te leren hoe ze hun bedrijf en toeleveringsketen duurzamer kunnen maken. We hebben besloten om drie keer meer bedrijven in het steunprogramma op te nemen dan aanvankelijk gepland, zodat een maximum aan bedrijven van het project kan profiteren."

Volgens Ton Brinkman, voorzitter van VvKR, behoort duurzaamheid tot de topprioriteiten: “We zijn blij om te zien dat 83 touroperators (zowel VvKR en ANVR-leden) uit Nederland zijn geselecteerd in het kader van SUSTOUR."

Het technische ondersteuningsprogramma start vanaf juli 2022 en biedt een mix van innovatieve online trainingen, meerdaagse klassikale trainingen, intensieve coaching (groeps- en individueel) en peer-to-peer leren - allemaal aangeboden en begeleid door geselecteerde experts op het gebied van duurzaam toerisme.  Bedrijven hebben de keuze gekregen tussen het verkrijgen van ondersteuning voor Travelife-certificering of ondersteuning bij het verbeteren van specifieke gebieden, zoals koolstof-, plastic- en supply chain-beheer of certificering van hun excursies aan wal.

In samenwerking met Europese beurzen zullen verschillende evenementen worden georganiseerd om de geselecteerde reisorganisaties in staat te stellen ervaringen en best practices uit te wisselen en om die bedrijven te belonen die met succes certificering bereiken via het SUSTOUR-project.

De lijst van de succesvolle reisorganisaties die zijn ingeschreven voor het technische ondersteuningsprogramma van SUSTOUR is beschikbaar op de volgende website: https://www.travelife.info/sustour/index.php?menu=call-for-smes

***

SUSTOUR is een door de EU gefinancierd COSME-project met als doel tools en normen verder te ontwikkelen om touroperators en reisbureaus te helpen hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Het biedt ook een budget van bijna € 600.000 om een uitgebreid trainings- en certificeringsondersteuningsprogramma voor touroperators en reisbureaus uit te rollen.


Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Contactpersoon ECEAT:

Laura Selenz, projectcoördinator, ECEAT
Telefoon +49 160 / 9970 2298 of via l.selenz@travelife.info.

Contactpersoon VvKR:

Nathalie D’Alessandro, Woordvoerder van VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties)
Telefoon 06-34 05 39 62 of via nathalie@vvkr.nl.

Bijlage 1: word-document627 reisorganisaties uit Europa hebben zich aangemeld voor duurzaamheidstraining en/of certificeringsprogramma

VvKR is de branchevereniging waarin zich meer dan 400 reisspecialisten hebben verenigd. Het zijn kleinschalige reisspecialisten met een grote kennis van de bestemmingen. Alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals STO Garant, GGTO, VZR Garant of SGR. Tevens hebben alle VvKR-reisspecialisten die pakketreizen aanbieden ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties/touroperators.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \