Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

VvKR organiseert Masterclass Startende Reisondernemers

Maandag 10 oktober 2022

PERSBERICHT

Op dinsdag 8 november 2022 organiseert Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR), tijdens het Reisprof Event, voor de vierde maal een Masterclass voor Startende Reisorganisaties.

“VvKR is de branchevereniging voor reisondernemers die zich bezighouden met kleinschalig toerisme, maar we merken dat ook startende reisorganisaties ons goed weten te vinden. Wekelijks ontvangen we telefoon en e-mails van mensen die overwegen een reisorganisatie te starten”, aldus Marleen Nijdam, bestuurslid en initiatiefnemer van de Masterclass.

Vorig jaar een groot succes
Het is de vierde maal dat VvKR deze Masterclass voor Startende Reisorganisaties organiseert. De laatste editie was in 2021 in het Spoorwegmuseum tijdens de lustrumviering van VvKR, deze zat vol en was een groot succes. “De Masterclass zat vorig jaar in now time vol en we hadden zelfs een reservelijst. Reizen blijft inspirerend en we merken dat mensen deze ervaring graag willen delen en hun eigen reisonderneming willen opstarten. Zelfs na de afgelopen uitdagende jaren”, vervolgt Nijdam. “VvKR voorziet deze starters altijd van de noodzakelijk informatie. We willen graag dat ze goed begrijpen wat het inhoudt om als reisondernemer aan de slag te gaan. We merken bijvoorbeeld vaak dat ze niet op de hoogte zijn van de complexiteit van de Europese Richtlijnen Pakketreizen. We hebben opnieuw een aantal fantastische gastsprekers geregeld die de deelnemers mee nemen in de do's and don'ts van een moderne reisonderneming vanuit de praktijk bezien. Ditmaal op de bijzondere locatie de Fokker Terminal te Den Haag.”

Deskundige sprekers
Tijdens deze Masterclass besteedt een jurist aandacht aan de basisbeginselen van de rechtskundige kaders waar je als reisorganisatie mee te maken krijgt. Daarnaast gaan andere deskundigen uit de branche in op de btw-reisbureauregeling, de consequenties van verschillend productaanbod, de inkoop van je producten, de verdienmodellen en de diverse garantieregelingen. “Wij stimuleren op deze manier de startende reisondernemers om zaken als veiligheid, aansprakelijkheid, administratie en financiën meteen professioneel te regelen.” vult Nijdam aan.

Reisprof Event
Als bonus biedt VvKR de Masterclass deelnemers gelegenheid haar andere leden te ontmoeten en elkaar verder te leren kennen, want op dezelfde dag houdt VvKR ook haar Algemene Ledenvergadering. Ook krijgen participanten gratis toegang tot de beursvloer van het Reisprof Event die op dezelfde dag en locatie plaatsvindt. Exposanten zoals verkeersbureaus en diverse reis- en vakantie gerelateerde bedrijven zijn hier aanwezig om tips en inspiratie te geven in de enerverende reisbranche.

Kortom voor starters de ideale mogelijkheid om deze dag ook veel contacten te leggen. We sluiten de dag gezamenlijk af met een netwerkborrel.

Voor wie?
De Masterclass voor Startende Reisorganisaties is interessant om bij te wonen als je overweegt een reisorganisatie te beginnen of er net één bent begonnen. Of je bent ZRA en overweegt om de activiteiten uit te breiden of deze aan te passen naar pakketreisactiviteiten. Het doel is dat je na deze dag goed geïnformeerd en wel beslagen ten ijs komt om van daaruit een weloverwogen beslissing te nemen.

De investering
De Masterclass vindt plaats in de Fokker Terminal te Den Haag. Aanvang is om 10.00 uur en vanaf 16.30 uur zit het kennis-programma erop en kunnen deelnemers de beursvloer van het Reisprof Event bezoeken en gaan netwerken.

De prijs bedraagt € 110,- (excl. Btw, inclusief koffie/thee, lunch en een glas netwerkbubbels).

Het lijstje gastsprekers en het volledige programma is te vinden op: https://www.vvkr.nl/masterclass-startende-reisorganisaties. Daar is ook alle informatie over aanmelden te vinden.


Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marleen Nijdam (Secretaris VvKR)
E-mail: marleen@vvkr.nl 
Mobiel: 06 48619133

Bijlage 1: Wordbestand persbericht: VvKR organiseert Masterclass Startende Reisondernemers

Over VvKR:VvKR is een vereniging waarin zich meer dan 400 reisspecialisten verenigd hebben. Het zijn kleinschalige reisspecialisten met een grote kennis van de bestemmingen. Alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals STO-Garant, GGTO, VZR Garant of SGR. Dit wil zeggen dat reizigers verzekerd zijn wanneer de touroperator waar de vakantie is geboekt failliet gaat. De reiziger krijgt dan de vooruitbetaalde reisgelden terug. Tevens hebben alle VvKR-reisspecialisten die pakketreizen aanbieden ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties/touroperators. Deze aansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen en/of zaken en de daaruit voortvloeiende gevolgschade mocht er onverhoopt tijdens de reis iets gebeuren.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \