Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Uitrol VvKR Kompas voor Duurzaam Reizen

Donderdag 10 november 2022

PERSBERICHT

Het was een geslaagde Ledendag voor VvKR afgelopen dinsdag 8 november, gehouden in de voor de reisbranche karakteristieke Fokker Terminal in Den Haag. VvKR trok deze dag op met het Reisprof Event, maar ook werd een groep startende reisorganisaties klaargestoomd om zelf aan de slag te gaan als kleinschalige touroperator. Daarnaast stond de Algemene Leden Vergadering in het teken van het VvKR Kompas voor duurzaam reizen.

“Het was een inspirerende dag,” zegt Marleen Nijdam, bestuurslid (secretaris) van VvKR én organisator van deze dag. “We besloten eerder dit jaar onze Ledendag en Algemene Ledenvergadering tegelijk met het Reisprof Event te organiseren. De Reisprof richt zich namelijk niet op massatoerisme, maar op kwaliteit. Daarin herkennen de leden van VvKR zich. We kijken terug op een geslaagde dag.”

Niet alleen leden bezochten het event, maar VvKR organiseerde opnieuw een Masterclass voor Startende Reisorganisaties. “Het is nu de vierde keer dat we deze Masterclass voor starters hebben georganiseerd”, vervolgt Nijdam. “De Masterclass biedt een unieke gelegenheid voor startende reisondernemers om veel te leren over de wetgeving en het reisondernemerschap. Jurist Paul Otto en reisondernemer Ger Swinkels namen de deelnemers mee in de elementaire kennis om succesvol te zijn als kleinschalige touroperator”.

Daarnaast richtten de leden hun aandacht deze dag op Duurzaam Ondernemen.  VvKR heeft een kompas uitgewerkt dat de richting aangeeft naar verduurzaming. De basis hiervoor is al jaren geleden beschreven in ons Handboek Duurzaam Reizen dat constant wordt geüpdatet. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle leden zich conformeren aan deze ingeslagen richting aldus VvKR-voorzitter Ton Brinkman.


Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nathalie D’Alessandro, Woordvoerder van VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties)
Telefoon 06-34 05 39 62 of via nathalie@vvkr.nl.

Bijlage 1: word-document 
Wordbestand persbericht: Uitrol VvKR Kompas voor Duurzaam Reizen

Bijlage 2: afbeelding VvKR Ledendag

VvKR is de branchevereniging waarin zich meer dan 400 reisspecialisten hebben verenigd. Het zijn kleinschalige reisspecialisten met een grote kennis van de bestemmingen. Alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals STO Garant, GGTO, VZR Garant of SGR. Tevens hebben alle VvKR-reisspecialisten die pakketreizen aanbieden ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties/touroperators.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \