Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

VvKR feliciteert STO Garant met het 10 jarig bestaan

Vrijdag 10 maart 2023

STO Garant bestaat deze maand al 10 jaar en VvKR feliciteert deze unieke garantieregeling van harte met dit jubileum.

Een bijzondere band

VvKR en STO Garant hebben een bijzondere band, want het was VvKR die als initiatiefnemer aan de wieg stond van de oprichting van deze laagdrempelige garantieregeling. De behoefte om een alternatieve oplossing te vinden voor een laagdrempelige garantieregeling was immers de hoofdreden om in 2011 Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) op te richten.

Samenwerking VvKR en Certo Escrow

En op 1 februari 2013 was het een feit: Stichting Take Over (STO) werd opgericht en bood kleinschalige reisorganisaties vanaf dat moment de mogelijkheid om hun garantiestelling te regelen bij STO Reisgarantie (inmiddels STO Garant). Het was het resultaat van een mooie samenwerking van VvKR en Certo Escrow (specialist in derdengelden betaalsystemen).

Laagdrempelige oplossing ideaal voor kleinschalige reisorganisaties

STO Garant betreft een derdengeldenregeling waarbij de reisorganisatie op een laagdrempelige manier voldoet aan de Richtlijn Pakketreizen en is daarmee uitermate geschikt voor kleinschalige reisorganisaties.

De eerste vijf jaar was het deelnemerschap van STO Garant nog gekoppeld aan het lidmaatschap van VvKR. Deze voorwaarde werd echter in 2018 losgelaten om als garantieregeling ook toegankelijk te zijn voor ondernemers buiten de reisbranche. Door de vernieuwde Richtlijn Pakketreizen kregen ook veel ondernemers buiten de reisbranche te maken met deze wetgeving en STO Garant vond het belangrijk om ook toegankelijk te zijn voor deze organisaties.

VvKR en STO Garant groeien door

En nu viert STO Garant inmiddels haar 10-jarige bestaan! VvKR is hier enorm trots op. Zowel VvKR als STO Garant blijven doorgroeien. Veel VvKR-leden zijn ook aangesloten bij STO Garant, waarmee de bijzondere band en gezamenlijke ontstaansgeschiedenis goed zichtbaar blijft.

Is jouw reisorganisatie aangesloten bij een garantieregeling?

Ben je op zoek naar een betrouwbare reisorganisatie voor jouw vakantie? Controleer dan altijd of jouw reisorganisatie is aangesloten bij een garantieregeling.

Iedereen die een pakketreis of gekoppeld reisarrangement verkoopt – of dit nu bijvoorbeeld een yogareis, een retraite of fotografiereis is – deze organisaties zijn wettelijk verplicht om maatregelen te treffen voor het geval van een faillissement of dreigend faillissement. In Nederland regelt een reisorganisatie dit door zich aan te sluiten bij een garantieregeling of -fonds zoals STO Garant, GGTO, VZR Garant en SGR.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \