Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

VvKR verwelkomt 450e lid: WESTreizen

Donderdag 23 maart 2023

PERSBERICHT

Het is duidelijk: corona ligt achter ons en men wil weer reizen. Dat merken niet alleen de leden van Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR), want zij hebben het druk met de vele boekingen. Bij VvKR melden zich ook nieuwe reisaanbieders om lid te worden. VvKR is verheugd te melden dat ze deze week haar 450e lid verwelkomen: WESTreizen.

“We zijn blij WESTreizen als 450e lid te mogen verwelkomen.”, vertelt Marleen Nijdam, secretaris van VvKR. “Met hun wandelvakanties voor kleine groepen representeren zij typisch waar VvKR voor staat en waarom onze vereniging destijds is opgericht. VvKR is sinds haar oprichting gestaag gegroeid. Er is duidelijk behoefte aan een vereniging die aandacht besteed aan de belangen van kleinschalige reisondernemers.

Toename ledengroei na covid19

Vanwege de coronapandemie stagneerde de ledengroei logischerwijs. Momenteel merken we opnieuw een toename van mensen die zelf een reisorganisatie willen beginnen. En nu covid19 voorbij is komen ook oud-leden terug om hun reisorganisatie weer op te starten. VvKR biedt hen informatie en hulp bij het opzetten van hun reisonderneming.”

Kleinschalige reisorganisaties bewijzen hun kracht

De leden van VvKR bieden maatwerk waar reizigers op zoek zijn naar unieke plekken en ervaringen. In een tijd dat klimaatverandering en duurzaamheidsprincipes bijzondere aandacht vragen, bewijzen kleinschalige reisorganisaties keer op keer hun kracht.

“W < E < S < T reizen organiseert actieve kleinschalige wandelvakanties in kleine groepen van 7 personen. We maken gebruik vaak authentieke onderkomens zoals cottages en landhuizen.” aldus Marcel Ariaens en Pieter Tromp van WESTreizen, “Door ons aan te sluiten bij VvKR heeft WESTreizen bewust gekozen voor reizen met veel aandacht voor mens en natuur.

VvKR werd in 2011 opgericht om op te komen voor de belangen van kleine reisorganisaties. Eén van de speerpunten van VvKR was destijds om een toegankelijke oplossing te vinden voor het wettelijk voorgeschreven vangnet van een garantieregeling. Dit resulteerde in 2013 in de oprichting van STO Garant, die dit jaar haar 10-jarig bestaan viert.


Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nathalie D’Alessandro, Woordvoerder van VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties)
Telefoon 06-34 05 39 62 of via nathalie@vvkr.nl.

Bijlage 1: word-document 
Wordbestand persbericht: VvKR verwelkomt 450e lid: WESTreizen

Bijlage 2: afbeelding
Marleen Nijdam (VvKR) met Pieter Tromp en Marcel Ariaens van WESTreizen (bij De Veereniging te Nijmegen)

VvKR is de branchevereniging waarin zich inmiddels 450 reisspecialisten hebben verenigd. Het zijn kleinschalige reisspecialisten met een grote kennis van de bestemmingen. Alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals STO Garant, GGTO, VZR Garant of SGR. Tevens hebben alle VvKR-reisspecialisten die pakketreizen aanbieden ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties/touroperators.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \