Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Lancering Handboek voor Startende Reisorganisaties

Maandag 01 mei 2023

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) heeft deze week het eerste Handboek voor Startende Reisorganisaties gepubliceerd. Het is via de website van VvKR te koop tegen een prijs van € 65,- (exclusief btw).

Het handboek geeft onder andere uitleg over het opstellen van een ondernemingsplan, reisrecht, administratie, inkoop en verkoop reisbranche, duurzaamheid, lidmaatschap VvKR. Het heeft als doel startende reisondernemers te helpen met informatie zodat deze weloverwogen en goed geïnformeerd aan de slag kunnen gaan als reisondernemer.

Communicatie en voorlichting

“Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling”, aldus Marleen Nijdam, Secretaris van de vereniging en initiatiefnemer van dit handboek. “In feite waren we voor de coronapandemie al gestart met de eerste opzet, maar we hebben het toen noodgedwongen moeten laten liggen. Al vroeg in 2022 merkten we opnieuw een toename aan partijen die overwegen een reisorganisatie te starten of reizen te willen organiseren.”

Europese wetgeving

Deze partijen weten VvKR steeds beter te vinden. VvKR wil hen handvaten bieden om zich goed in te lezen over het organiseren van kleinschalige reizen.  “We merken echter dat de kennis over de Europese wetgeving bij veel mensen onbekend is. Daarnaast besteden we aandacht aan ondernemerschap en duurzaam inkopen en reizen. Met het handboek proberen we efficiënt antwoorden te geven op de vele vragen die we ontvangen, zodat men weloverwogen aan de slag kan gaan met het organiseren van reizen”, vervolgt Nijdam.

Kleinschalig toerisme

“VvKR werd ruim 12 jaar geleden opgericht om op te komen voor de belangen van kleinschalige reisorganisaties. Onze leden organiseren hun reizen op een andere manier dan de grote en middelgrote reisorganisaties.” legt Nijdam verder uit. “Kleinschaligheid verwijst naar geen massatoerisme, weg van de gebaande paden, naar ondernemen met impact en aandacht voor mens en milieu. In feite heb ik het handboek geschreven die ik zelf zo graag had gehad toen ikzelf begon als kleinschalige reisorganisatie.”

Het handboek is digitaal te bestellen via https://www.vvkr.nl/handboek-voor-startende-reisorganisaties


Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nathalie D’Alessandro, Woordvoerder van VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties)
Telefoon 06-34 05 39 62 of via nathalie@vvkr.nl.

Bijlage 1: Wordbestand Lancering Handboek voor Startende Reisorganisaties

Bijlage 2Afbeelding Marleen Nijdam - Secretaris VvKR - met handboek

VvKR is de branchevereniging waarin zich inmiddels 450 reisspecialisten hebben verenigd. Het zijn kleinschalige reisspecialisten met een grote kennis van de bestemmingen. Alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals STO Garant, GGTO, VZR Garant of SGR. Tevens hebben alle VvKR-reisspecialisten die pakketreizen aanbieden ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties/touroperators.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \