Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

VvKR benoemt Coördinator Duurzaamheid voor Kleinschalige Reisorganisaties

Vrijdag 02 juni 2023

PERSBERICHT

Sinds mei van dit jaar heeft de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

(VvKR) een Coördinator Duurzaamheid. Uit eigen kring is Caroline de Greeff aangesteld om de VvKR-leden te ondersteunen en inspireren tot verduurzaming van reizen. De vereniging ziet duurzaam en kleinschalig toerisme als het toerisme van de toekomst. Daarom wil ze daar nog meer op inzetten.  

Vele organisaties, inclusief de Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO), werken samen om toerisme opnieuw uit te vinden en zo een duurzaam, welvarend en veerkrachtig vooruitzicht voor iedereen te creëren. Samen met de leden geeft ook VvKR richting aan dit duurzame perspectief voor haar branche. Daarom heeft ze een coördinator aangesteld.

Duurzaam zit in het DNA

De nieuwe coördinator Caroline de Greeff is met haar reisorganisatie sinds 2013 lid van VvKR. Vanaf het begin heeft zij zich ingezet voor de vereniging, eerst als bestuurslid en voorzitter, daarna in de werkgroep Duurzaam. “Mijn drijfveer voor het werken in de toerismebranche, is dat als je het goed doet, dit een inclusieve en schone sector kan zijn voor regio’s over de hele wereld,” zegt De Greeff. “Bijdragen aan een duurzame en eerlijke wereld zit in mijn DNA. Zo ben ik ook met mijn eigen reisorganisatie begonnen. Nu vind ik het een mooie nieuwe uitdaging om samen met de werkgroep, het bestuur en alle VvKR-leden nog intensiever samen te werken aan een duurzame toekomst voor kleinschalig toerisme.”

Duurzaam binnen VvKR

VvKR staat voor kleinschalig reizen. Vanuit die filosofie organiseren de aangesloten reisorganisaties hun reizen. Al sinds 2016 stimuleert en ondersteunt de werkgroep Duurzaam de VvKR-leden in hun verduurzaming. Zo heeft de werkgroep een Handboek en een Kompas Duurzaam Reizen gelanceerd om VvKR-leden en andere reisprofessionals te inspireren om hun organisatie en reizen duurzamer te organiseren


Meer informatie 

Het Handboek Duurzaamheid Kleinschalige Reisorganisaties is gratis te downloaden via: https://www.vvkr.nl/handboek-duurzaamheid

Bijlage 1 Wordbestand VvKR benoemt Coördinator Duurzaamheid voor Kleinschalige Reisorganisaties

Bijlage 2 AfbeeldingCaroline de Greeff - Coördinator Duurzaamheid VvKR

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nathalie D’Alessandro, Woordvoerder van VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties)
Telefoon 06-34 05 39 62 of via nathalie@vvkr.nl.

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) biedt een platform aan meer dan 450 kleinschalige veelal specialistische reisorganisaties en behartigt de belangen van deze organisaties. De leden van VvKR zijn allemaal reisspecialisten. Zij staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. 

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \