Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Reisorganisaties VvKR richten kompas op duurzaam

Woensdag 23 augustus 2023

PERSBERICHT

De 460 leden van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties onderschrijven sinds deze zomer allemaal het Kompas Duurzaam Reizen. Het doel van deze richtlijn is dat de aangesloten reisbedrijven meer richting krijgen bij de verduurzaming van hun reizen en organisatie.

Richting duurzaam reizen

De Werkgroep Duurzaam van VvKR stelde afgelopen jaar een soort richtlijn op die aangesloten reisorganisaties helpt bij keuzes voor verdere verduurzaming. Nu leden dit Kompas Duurzaam Reizen [moeten] onderschrijven, geven zij aan actief te werken aan duurzamer reisaanbod. De focus in het kompas ligt voor een groot deel op de inspanningen die een reisorganisatie moet doen om hun reisproducten duurzamer te maken. Denk aan andere manieren van vervoer en activiteiten voor minder CO2-uitstoot. Ook de keuze voor accommodaties met een duurzamer onderkomen of beleid is van belang. Inspanningen voor minder gebruik van plastic en minder zwerfafval. Maar ook goed werkgeverschap in de hele keten en hulp tegen kindermisbruik en -uitbuiting horen erbij. 

Kleinschalig en duurzaam

“Veel leden van de vereniging zijn al bewust bezig met duurzamer reizen”, vertelt Coördinator Duurzaamheid van VvKR Caroline de Greeff. “Zij kiezen voor kleinschalige accommodaties die door familie en vaak ook met de omgeving worden gerund. Ook voeren ze vaak kantoor vanuit huis of bedrijvenverzamelgebouwen. Zo hebben ze al een kleinere voetafdruk. Ook melden steeds meer leden zich aan bij het certificaat Travelife, voor duurzaam toerisme. En planten organisaties bomen voor hun reizigers bij Trees for All. Tegelijkertijd is er nog genoeg te doen om ervoor te zorgen dat ook reizen voornamelijk positieve impact heeft op klimaat en omgeving. Met het kompas kunnen we daar met de leden aan blijven werken”, meent De Greeff. 

.


Meer informatie 

Bijlage 1 Wordbestand:  Reisorganisaties VvKR richten kompas op duurzaam

Bijlage 2 Afbeelding: VvKR Kompas Duurzaam Reizen

Meer informatie is ook te vinden op: Kompas Duurzaam Reizen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nathalie D’Alessandro, Woordvoerder van VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties)
Telefoon 06-34 05 39 62 of via nathalie@vvkr.nl.

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) biedt een platform aan meer dan 450 kleinschalige veelal specialistische reisorganisaties en behartigt de belangen van deze organisaties. De leden van VvKR zijn allemaal reisspecialisten. Zij staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. 

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \