Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Uitbreiding aanbod garantieregelingen voor de consument

Woensdag 27 september 2023

PERSBERICHT

VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) is verheugd met de uitbreiding van twee nieuwe business partners die het aanbod van garantieregelingen regelt voor haar leden. Het gaat om de relatief nieuwe garantieregeling VZR Garant en een oude bekende: STO Garant.

Als medeoprichter van STO Garant heeft VvKR altijd gestreefd naar het waarborgen van financiële stabiliteit van kleinschalige reisorganisaties. “We waren destijds op zoek naar een laagdrempelige en toegankelijke garantieregeling. Sinds de oprichting van STO Garant in 2013 gebruiken veel leden deze garantieregeling.” aldus Ton Brinkman, voorzitter VvKR.

STO Garant biedt de VvKR leden op laagdrempelige wijze financiële garanties middels het systeem van een derdengeldenrekening en beschermt reizigers bij het boeken van pakketreizen.

STO Garant is met uitstek geschikt voor kleinschalige reisorganisaties. De pluspunten die wij het meeste horen zijn het eenvoudige en snelle aanmeldproces. Er hoeven geen accountantsverklaringen en jaarrekeningen overhandigd te worden en bankgaranties zijn nooit nodig.” aldus Thiemo Hollering, bestuurslid STO Garant.

Alle garantieregelingen garanderen dat reeds betaalde reisgelden worden terugbetaald aan de consument of dat de reis wordt voltooid in geval van financieel onvermogen van de reisorganisator. Het hebben van deze zogeheten ‘insolventiebescherming’ is, voor reisorganisaties die pakketreizen verkopen, wettelijk verplicht.

Business partner VZR Garant is een relatief nieuwe speler in de markt van garantieregelingen en is opgericht in 2019. Deze regeling biedt niet alleen op betaalbare wijze een oplossing voor kleinschalige aanbieders van pakketreizen, maar staat ook open voor organisaties die buiten de reissector reizen en reisdiensten aanbieden.

“VZR Garant is voor een heel groot deel van de Nederlandse reisbedrijven, en dus ook VvKR leden, een zeer interessant garantiefonds. De positieve punten die wij het meeste horen van onze ruim 250 deelnemers zijn het snelle aanmeldproces, de persoonlijke begeleiding hierbij en het aantrekkelijke prijsmodel.” zegt bestuurslid VZR Garant Jules Wedershoven.

De nauwere samenwerking tussen VvKR, STO Garant en VZR Garant benadrukt het belang van financiële integriteit en transparantie in de reisbranche. Samen zetten zij zich in voor een bloeiende en betrouwbare reissector.

Het partnerschap biedt de reisspecialisten van VvKR diverse voordelen. Het stelt hen in staat om hun klanten extra vertrouwen te geven in de financiële stabiliteit van hun reisonderneming, de consument weet dat immers dat hun reissom beschermd is tegen eventueel financieel onvermogen van de reisorganisatie. Daarnaast helpt het samenwerkingsverband bij het vergroten van de naamsbekendheid en reputatie van zowel VvKR als STO Garant en VZR Garant.


Meer informatie 

Bijlage 1 Wordbestand:  Uitbreiding aanbod garantieregelingen voor de consument

Bijlage 2 Afbeelding: STO Garant, VZR Garant en VvKR (v.l.n.r. Alexandra Vergouwe, Thiemo Hollering en Ton Brinkman)

Meer informatie is ook te vinden op: Kompas Duurzaam Reizen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nathalie D’Alessandro, Woordvoerder van VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties)
Telefoon 06-34 05 39 62 of via nathalie@vvkr.nl.

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) biedt een platform aan meer dan 450 kleinschalige veelal specialistische reisorganisaties en behartigt de belangen van deze organisaties. De leden van VvKR zijn allemaal reisspecialisten. Zij staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. 

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \