Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

VvKR in gesprek met Belastingdienst over nieuwe richtlijn DAC7

Donderdag 01 februari 2024

PERSBERICHT

Velp, 1 februari 2024 – Afgelopen november kwam bij de vereniging van kleinschalige reisorganisaties (VvKR)  op de radar dat de nieuwe richtlijn DAC7 vermoedelijk voor alle touroperators geldt, dus ook voor haar leden. VvKR heeft direct contact gezocht met de Belastingdienst en kreeg in januari bericht terug dat ook kleinschalige touroperators worden gezien als platformexploitant en dus de DAC7-rapportages moeten indienen.

VvKR heeft een kernteam samengesteld en in samenwerking met Boymans & Partners zijn de leden vorige week geïnformeerd tijdens drie drukbezochte webinars.

Constructief gesprek met Belastingdienst

De Belastingdienst heeft ondertussen aangegeven met VvKR in gesprek te willen gaan om de vele vragen die vanuit de reiswereld komen te kanaliseren. Donderdag 1 februari vond het eerste en constructief overleg plaats. Het gesprek draaide om het gezamenlijke streven van VvKR en de Belastingdienst om de leden optimaal te informeren, waardoor kleinschalige reisorganisaties zich goed voorbereiden op de aangifte van 2024.

Aanlevering DAC7-rapportages

Ook is gesproken over het snel organiseren van een gezamenlijk webinar voor de VvKR-leden met uitleg hoe de DAC7-richtlijn er uitziet binnen het businessmodel van een reisorganisatie. Het kernteam van VvKR (Rob Boymans, Ebo Visser, Helmich Riezebos, Marleen Nijdam en Kim Nooyens) heeft tevens aangedrongen bij het DAC7-team van de Belastingdienst op een andere manier van het aanleveren van de rapportages. Eén van de pijnpunten is dat kleine reisondernemers hiervoor enkel Digipoort en xml-bestanden kunnen gebruiken, wat aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Het DAC7-team nam deze informatie wel mee, maar kon geen beloftes doen.


Meer informatie 

Bijlage 1 Wordbestand: VvKR in gesprek met Belastingdienst over nieuwe richtlijn DAC7

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nathalie D’Alessandro, Woordvoerder van VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties)
Telefoon 06-34 05 39 62 of via nathalie@vvkr.nl.

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) biedt een platform aan meer dan 450 kleinschalige veelal specialistische reisorganisaties en behartigt de belangen van deze organisaties. De leden van VvKR zijn allemaal reisspecialisten. Zij staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. 

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \