Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

HungariaHuizen

Correspondentieadres

HungariaHuizen
Friesestraatweg 16-5
Groningen
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 15005

HungariaHuizen

HungariaHuizen verhuurt charmante vakantiehuizen op sfeervolle locaties door heel Hongarije. De huizen zijn een goede uitvalsbasis om Hongarije te verkennen. Hongarije heeft prachtige nationale parken, inspirerende steden met een rijke geschiedenis en cultuur, kastelen en vele thermaalbaden. Wie via ons naar Hongarije gaat, maakt kennis met een trots, bohemien, gastvrij en soms melancholiek land.

Vakantiehuizen in Hongarije

We komen vanaf 1995 regelmatig in Hongarije. In 2001 hebben we er een huis gekocht en in 2005 hebben we HungariaHuizen overgenomen. Sinds die tijd is ons bestand met vakantiehuizen gestaag uitgebreid. We verhuren huizen door heel Hongarije heen. De meeste huizen zijn van Nederlandse eigenaren. Ze liggen vaak in dorpen en niet ver van een stad, natuurgebied of thermaalbad. We hebben de huizen bezocht, zodat we u goed kunnen informeren. 
We vinden het leuk om mensen kennis te laten maken met het land, de mensen, de geschiedenis, de gevarieerde natuur en de heerlijke wijnen. We ontdekken steeds weer nieuwe musea, bezienswaardigheden, wandelgebieden en thermaalbaden. We hebben onze informatie gecombineerd met tips van huiseigenaren en daaruit reisgidsen voor de verschillende regio´s samengesteld. Voordat u op vakantie gaat, ontvangt u van ons zo´n gids. 

Vakantiehuizen bij het Balatonmeer

Een van de bekendste gebieden van Hongarije is het Balatonmeer. Het is het grootste binnenmeer van Midden-Europa. Ideaal voor een strandvakantie of voor watersportactiviteiten. Rondom het meer is van alles te beleven. Siófok en Balatonfüred zijn echte badplaatsen. Vanaf het toeristische plaatsje Tihány en vanaf de kasteelruïne van Szigliget is het uitzicht over het meer prachtig. Het kratermeer van Héviz is beroemd vanwege het geneeskrachtige water. Het Festetics kasteel in Keszthely heeft een prachtige bibliotheek. De plaatsen Veszprém en Székesfehérvár hebben mooie binnensteden met historische gebouwen. En u kunt genieten van de Hongaarse wijnen, afkomstig van de wijngaarden op de heuvels bij Balaton.
We verhuren vakantiehuizen in de directe omgeving van Balaton en vakantiehuizen die op enkele kilometers van het meer liggen. In het laatste geval kunt u kiezen tussen de drukte van het Balatonmeer en de rust van het dorp. Voordat u op vakantie gaat, ontvangt u van ons uitgebreide informatie over het Balatonmeer en de directe omgeving.

Ontdek Noordoost Hongarije

Een gebied voor liefhebbers van natuur, cultuur en wellness. In het noordoosten zijn verschillende nationale parken, zoals het Bükk Nationale Park, het Aggtelek Nationale Park en het Hortobagyi Nationale Park. Gevarieerde natuur met vele wandelmogelijkheden. De grotten bij Aggtelek op de grens met Slowakije zijn zo bijzonder dat ze op de werelderfgoedlijst staan. Bij het Tiszameer staat het Tisza Ecocentrum met het grootste zoetwateraquarium van Europa.
De stad Eger met haar burcht en basiliek, het gerestaureerde Coburg-Hullier Kasteel in Edelény, het middeleeuwse kasteel Diósgyöri Vár bij Miskolc, het museumdorp Hollóháza dat op de werelderfgoedlijst staat, zijn prachtige bezienswaardigheden.
Hongarije staat bekend om de vele thermaalbaden. Ook in het noordoosten zijn er verschillende, zoals het bad in Miscolc en Hájdüszoboszló.
Huurt u een van onze vakantiehuizen, dan ontvangt u uitgebreide informatie over de omgeving.

www.hungariahuizen.nl
06 55176606
info@hungariahuizen.nl

Terug