Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Lopus-wandelreizen

Correspondentieadres

Lopus-wandelreizen
Aalstvoortsestraat 1
Herpen
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 11042

Lopus-wandelreizen

Lopus-wandelreizen is opgericht in 2009 door Bianca Vet. Zij organiseert groepswandelreizen in alle delen van Spanje inclusief Mallorca, Tenerife en La Gomera. Iedere maand staat er een wandelreis gepland met uitstekende wandeltemperaturen. Zo gaan we in de winter naar Cabo de Gata met de meeste zonuren van Europa, of naar het wandelparadijs la Gomera. Maar in de zomer is Noord Spanje zonnig en groen. In het voor en najaar zijn Cazorla en de Alpujarras bij uitstek geschikt om te wandelen.

Bianca Vet heeft veel ervaring met het organiseren van kleinschalige wandelreizen. De wandelingen stelt ze zelf samen. Deze weerspiegelen haar passie voor de schoonheid van het ongerepte Spanje. Graag deelt ze haar ervaring met andere mensen. De wandelingen kunnen waar mogelijk worden aangepast aan de capaciteit van de deelnemers. Mooie wandelingen, goed gezelschap en gezellige avonden met heerlijke maaltijden kenmerken haar reizen.

 

Cabo de Gata

Cabo de Gata ligt in het uiterste Zuid-Oosten van Spanje en kent nog weinig toerisme. Het gebied heeft de meeste zonuren van Europa. De gemiddelde jaartemperatuur is 20 graden. De beste periodes om te wandelen zijn winter, voor- en najaar. In de wintermaanden is het er meestal zonnig en is de temperatuur overdag te vergelijken met een prachtige voorjaarsdag in Nederland. De avonden zijn fris en dan is het aangenaam zitten bij een haardvuur. Cabo de Gata heeft de mooiste en meest ongerepte stranden van de hele mediterrane Spaanse kustlijn en heeft de status van beschermd natuurpark (Parque Natural). De omgeving diende als achtergrond voor films als Lawrence of Arabia, Indiana Jones, Cleopatra en Once upon a time in the West. Het natuurpark is in tweeën verdeeld. Wij verblijven in het interessante oostelijke deel, waar veel kunstenaars en ontwerpers uit Madrid komen om inspiratie te zoeken.Je kunt iedere dag kiezen voor een korte of een lange route. De accommodatie is authentiek, en heeft een fantastische i direct aan zee

Noord Spanje ( Galicië, , Picos de Europa, Pola de Somiedo , Pyreneeën ) en Noord Portugal

Tijdens deze reis bezoek je verschillende natuurparken, waaronder de Picos de Europa en Pola de Somiedo. Naast het hooggebergte lopen we een pelgrimsroutes langs de prachtige groene kust met koudwatergeisers die een onheilspellend geluid maken. Je verblijft op 2 standplaatsen in een prachtige omgeving. Deze wandelreis heeft niveau 2, maar het is soms mogelijk zwaardere route te kiezen. In Galicië lopen we het vuurtorenpad. Deze reis wordt gecombineerd met het nationaal park "Peneda Geres" in Noord Portugal.

Laat je verrassen door de woeste natuur van de Spaanse hooglanden, met wilde paarden, groene valleien en ruig gebergte met vele soortenbloemen en reebokken.Bovendien met zeer aangename zomertemperaturen, tot ongeveer 25 graden.

La Gomera en Tenerife

We beginnen onze 10 daagse reis op Tenerife. We maken kennis met het bijzondere landschap rond de hoogste berg van Spanje, de Teide.

Na 2 dagen vertrekken we met de boot naar het aradijselijk eiland La Gomera, waarin je overweldigende subtropische natuur aantreft. Deze reis wordt georganiseerd in de winter, aan de zonnige zijde van het eiland.

Wandelingen met zicht op schitterend begroeide kloven, en vele palmbomen , vulkanisch gesteente en enorme rotspartijen. Omdat het eiland vulkanisch is zijn de paden vaak steil en klimmen we tot ongeveer 800m.

Deze reis heeft niveau 2,5 en er kan nu en dan voor een kortere route worden gekozen.

 

De Alpujarras en Cazorla zijn twee bijzondere gebieden met een middelgebergte. Deze reizen zijn bij uitstek geschikt voor het voor of -najaar. 
Behalve meren en rivieren zul je er ook veel dieren tegenkomen.Het stadje Cazorla waar wij verblijven in authentieke huizen met zwembad, staat op de lijst van Unesco werelderfgoed.In de Alpujarras verblijven we in sfeervolle huisjes, met een restaurant waar je heerlijk kunt eten en je gebruik kunt maken van de faciliteiten van het Spa hotel.
Beide reizen hebben niveau 2,5

www.lopus-wandelreizen.nl
0486-416342/06-46768634
info@lopus-wandelreizen.nl

Terug