Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Mevo Reizen - Transsiberië Express & Zijde Route

Correspondentieadres

Mevo Reizen - Transsiberië Express & Zijde Route
Golstraat 26
Deventer
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 13008

Mevo Reizen - Transsiberië Express & Zijde Route

Wakker worden in de cadans van de Transsiberië Express. Struinen op stationnetjes op zoek naar een lekker lokaal hapje eten. Verdwalen in de steegjes van een Iraanse bazaar. Varen over het Baikalmeer. Slapen bij Nomaden in een traditionele Ger. Per Jeep of te paard door de steppen van Mongolië of Kazachstan. Ontspannen in een Russische Banya - Wij zijn Transsiberië Express en centraal Azië specialist.

Tweede editie in september 2019: de Zijderoute groepsreis per trein met Mevo Reizen
In september 2019 organiseren we voor het tweede jaar een bijzondere rondreis per Zijderoute van Teheran in Iran naar Almaty in Kazachstan. De reis voert door Iran, Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan. Onder begeleiding van een deskundige Nederlandstalige reisbegeleider reist u met een klein groepje van 10 tot 15 deelnemers in de voetsporen van Marco Polo. De visaverzorging, vluchten, transfers, excursies én Nederlandssprekende reisleider zijn inclusief. Vertrekdata Zijderoute 2019

Groepsreis Transsiberië Express 2019
Vertrekdata: van mei tot september. Transsiberië én Transmongolië Express inclusief Nederlandstalige reisbegeleiding, visaverzorging, KLM vluchten, uitgebreid excursiepakket en alle transfers.
Vertrekdata Transsiberië Express 2019

De Tsarengoud: de luxe Transsberië Express 2019
Mevo Reizen adviseert u graag over de Tsarengoud Express. Een comfortabele manier van treinreizen, er is zélfs een douche aan boord. 
Klik hier voor de vertrekdata Tsarengoud 2019 & 2020

Groepsreis Zijde Route door Centraal Azië 2019(nieuw)
Vertrekdata: september 2019
Reis per Zijde Route van Teheran naar Almaty én van Almaty naar Beijing. Deze unieke reis start in de hoofdstad van Iran, Teheran. In drie weken treedt u in de voetsporen van Marco Polo. De reis voert langs beroemde handelssteden als Buchara, Samarkand en Tashkent.
Vertrekdatum Zijde Route 2019

Reizen naar Mongolië, Gobi en Khovsgol 2019
Vertrekdata: mei tot en met september 2019. 
Een adembenemende tocht door prachtig uitgestrekt Mongools landschap.
U reist per comfortabele 4x4 landcruiser naar de Gobi woestijn en het Khovsgolmeer in Mongolië. 
Reizen Mongolië 2019

Transsiberië reizen van Mevo Reizen zijn altijd op basis van

 • klein reisgezeldschap van 10 personen tot 15 reizigers 
 • een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • rechtstreekse KLM vluchten 
 • Nederlandse reisbegeleiding al vanaf 7 reizigers
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • genoemde hotels 
 • alle transfers op de route
 • compleet excursiepakket 
 • overnachting in Mongoolse Ger/Yurt 
 • maaltijden tijdens uw verblijf in de Ger/Yurt 
 • diverse dagen lunch incl. 

Reistips voor de Transsiberie Express

De Transsiberië Express. Waarschijnlijk één van de meest mythische treintochten die er is. Een tocht die je door compleet verschillende landschappen, klimaten en soms zelfs landen brengt. Met recht een epische tocht van superlatieven J. Kijk alleen al naar de afstand die de trein aflegt tussen Moskou en zo ongeveer de meest oostelijke bestemming in Rusland, Vladivostok: 9302 kilometer! Starend uit het raam passeer je maar liefst 7 tijdzones en doorkruis je Europa en Azië. En dat je heerlijk tot rust komt, dat is een ding wat zeker is ;-). Het ritmische getik van de trein op de rails werkt bijna hypnotiserend.

Verschillende Transsibirië Express routes.

Er zijn verschillende routes die je met de Transsiberië Express kunt volgen. Wij namen de trein van Moskou naar Irkutsk, halverwege het traject. Daar doe je ruim drie dagen over. Vervolgens zijn we afgebogen naar het Zuiden richting China. We kozen voor deze route omdat dit een lekker afwisselende route is qua landschappen. Je reist over de steppes van Mongolië en eindigt voor je gevoel letterlijk aan de andere kant van de wereld waar je geen straatbord meer kunt lezen; Beijing. Het stuk van Irkutsk naar Ulaanbatar, de hoofdstad van het oude wereldrijk van Dzjengis Khan, duurt ongeveer een dag. Over de laatste etappe, van Ulaanbaatar naar Beijing, doe je nog eens een dag. In totaal kun je deze route dus in 5 dagen afleggen. Het mooie van deze reis is dat je het landschap en de mensen letterlijk voor je ogen ziet veranderen. Dennenbossen maken plaats voor uitgestrekte heuvels en Kaukasiërs veranderen langzaam in Aziaten. Ik weet ook nog goed dat ik op de vierde dag in de ochtend mijn gordijntje open deed en een Mongool op zijn paard zag zitten. Te gek! En daarnaast is het ook nog eens super leuk om je reis op te knippen in een meerdere delen. Want vijf of zeven dagen achter elkaar in de trein is wel erg lang…Welke route je uiteindelijk ook kiest, het voelt aan als een avontuur. Alsof je honderd jaar bent teruggeworpen in de tijd en vliegtuigen nog niet bestaan. Je ziet bijzondere Russische steden als Jekaterinaburg en Novosibirsk. Of wat te denken van een stop bij het grootste zoetwaterreservoir ter wereld; het Baikalmeer? Compleet dichtgevroren in de winter en snikheet in de zomer; het is zo groot dat het zelfs een eigen ecosysteem heeft! Alsof dat nog niet genoeg is vind je er ook nog eilandjes met inwoners die nog een animistisch geloof aanhangen.

Alleen reizen en toch georganiseerd! 

Natuurlijk kun je een reis met de Transsiberië Express zelf organiseren. Je kunt dat bij mijn weten alleen niet direct vanuit Nederland doen. De Russische spoorwegen hebben namelijk een aantal contracten met partners die exclusief tickets mogen verkopen in het buitenland. De enige optie om dus zelf aan tickets te komen is naar het loket te gaan in Moskou. De Transsiberië Express vertrekt op alle oneven dagen.  Flexibiliteit is in dit geval wel een handig, zeker in het hoogseizoen. Het kan namelijk maar zo zijn dat alle tickets zijn uitverkocht en je pas op zijn vroegst twee of vier dagen later kunt vertrekken. Of dat er alleen nog eerste of derde klas tickets beschikbaar zijn.  En ook de taalbarrière en doorgaans niet bijster vriendelijke Russische spoorwegmedewerkers helpen niet mee ;-).

Naast de treintickets heb je natuurlijk ook een visum nodig voor meerdere landen. Mevo regelt alle soorten tickets en visa voor de verschillende Transsiberië routes en we nemen je ook het visumwerk uit handen, bijvoorbeeld een visum voor Rusland. Daarnaast biedt Mevo reizen bouwstenen waarin je op de verschillende plekken waar je langs treint je reis kunt uitbreiden.  

Praktische reistips bij het boeken van een Transsiberië reis

 • In Rusland kun je niet zomaar de trein uitstappen. Maak je ergens een tussenstop dan ontstaan er twee losse tickets. Houd hier rekening mee! Je kunt dus ook niet zomaar een trein later nemen, het is aan te raden om dit voor vertrek al uit te zoeken. Mevo helpt hier graag bij. 
 • Hoe minder stops je maakt, hoe goedkoper de reis is!
 • Wil je eens iets anders en weinig geld uitgeven? Reis dan in omgekeerde volgorde, dus vanuit Beijing of Vladivostok naar Moskou. Deze route is een stuk minder druk.
 • Wil je echt low budget reizen, boek dan een platskartny in de derdeklas.
 • Houd er rekening mee dat je in de tweedeklas met andere mensen in een coupe reist. 
 • Iedere trein heeft een samovar. Dat is een apparaat wat je in iedere wagon aantreft en waaruit je warm water kunt tappen. Zo kun je lekker thee maken en noodles eten.
 • Onderweg kun je allerlei lekkers kopen op de perrons, vers gemaakt door oude babushka’s. Stouw je tas dus niet helemaal vol met spullen uit de supermarkt.
 • Per 1 januari 2016 is de visumplicht voor Mongolië weer ingevoerd, ook in 2018 heb je voor Mongolië een visum nodig. Dit geldt voor Nederlandse en Belgische reizigers. Duitse reizigers reizen wél visumvrij naar Mongolië.

De Trans Siberië Express, de langste treinreis ter wereld!

Sommige mensen zitten dagelijks in de trein naar studie of werk en terug.  Velen van u pakken wel eens de trein naar Schiphol. De trein is dan niet eens echt het begin van de vakantie te noemen, die begint pas in het vliegtuig. Maar wat nou als de trein dé reden van uw vakantie is? Gek idee? Helemaal niet, het is een geweldige manier van reizen voor allerlei type reizigers.
Echt reizen per trein is een ervaring! Stelt u zich voor, uw bed opgemaakt, kop koffie of een drankje staat klaar, u gaat een treinreis van 9000km maken. De trein hobbelt op een ritmische cadans uur naar uur door het uitgestrekte Russische landschap. U wandelt over het Rode plein en het Kremlin in Moskou, het bruisend centrum van Rusland. Nu, een dag later trekken eindeloze bossen aan u voorbij. U ziet ongerepte natuurgebieden met grote rivieren. Her en der een klein Siberisch dorpje. In Siberië maakt u een stop in Irkutsk, deze stad ligt dichtbij het Baikalmeer en het Olchon Eiliand. U bezoekt het Taltji openlucht museum onderweg.

Elke dag bereikt u weer een nieuwe stad op de Trans Siberië Express. Ekaterninburg, Krasnoyarsk of Taishet, steden waar u eenvoudige en dag stopt om de sfeer te proeven. De Transmongolië Express voert u verder via Ulaanbaatar. Reizigers met iets meer tijd en budget stoppen langer in Mongolië en trotseren de weidse steppen in de Gobi woestijn. U slaapt bij nomadenfamilies op de tocht door Mongolië en u legt stukken af per Jeep waar u uren niemand tegenkomt. Bij een lokale familie overnacht u in een Ger of Yurt en drinkt u een kommetje paardenmelk mee. U wandelt over de Yolyn Am gletsjer. U reist naar Erdene Zuu, een klooster complex in Kharkhorin.

Na uw reis door Mongolië pakt u de Transmongolië express naar Beijing. Deze trein zit vaak vol want gaat maar één keer per week op de donderdag. In het zomerseizoen gaat trein 24 van Ulaanbaatar naar Beijing ook afwisselend op vrijdag of zaterdag. Trein 24 reist in ongeveer een dag door de uitlopers van de Gobi woestijn.

U bereikt China! Via een stop in Datong bezoekt u de Hangende Tempels. U wordt deel van het rommelige Chinese straatbeeld. Veel fietsers, tempels, stalletjes op straat met allerlei etenswaar. Een enorm contrast met de Gobi-tocht en de Transsiberië express door Rusland. Vanuit Datong reist u per trein door naar Beijing voor een verblijf in een authentiek hotel in de oude Hutong. Een bezoek aan de Verbodenstad mag niet ontbreken. Het hoogtepunt van de Transmongolië express is wel de Chinese muur waar u uren over kunt wandelen en de zon kun zien opkomen!

Voor de wie nog geen genoeg van de trein heeft, vanaf Beijing vertrek de Lhasa Express. De Peking-Lhasa-treinreis is de spoortlijn van de Chinese hoofdstad naar Tibet. De spoortlijn gaat over een hoogte van 5076 meter en brengt u in twee dagen naar Lhasa.

www.mevoreizen.nl
0572321547
info@mevoreizen.nl

Terug