Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

MiCuba Reisspecialist in Cuba

Correspondentieadres

MiCuba Reisspecialist in Cuba
Jollemanhof 24
Amsterdam
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 12049

MiCuba Reisspecialist in Cuba

MiCuba is een reisorganisatie gespecialiseerd in duurzaam toerisme en individuele rondreizen naar Cuba. De Spaanse benaming Mi Cuba staat voor Mijn Cuba. Deze naam is bedacht door de medeoprichter Julio César Bastida Pérez die graag zíjn Cuba, vanuit zijn eigen belevingswereld, aan je wil laten zien. Julio is geboren en getogen in Trinidad, een authentiek plaatsje gelegen aan de zuidkust van Cuba. Hij is erg trots op zijn afkomst en doet zijn werk met veel liefde en plezier. Julio is het aanspreekpunt op Cuba en werkt intensief samen met de locals. Meerdere keren per jaar reist hij naar Cuba om casas particulares te bezoeken, lokale excursies te ontwikkelen en inspiratie op te doen.

Samen met zijn vrouw Anna-Maria Verhagen Bastida Pérez, die Talen en Culturen van Latijns-Amerika gestudeerd heeft aan de Universiteit van Leiden, delen zij deze passie voor Cuba. Zij heeft ook een Latijns-Amerikaanse culturele achtergrond, haar vader is Nederlands en haar moeder is Peruaans.

Samen met een multicultureel team stelt MiCuba mooie reizen voor u samen naar het heerlijke Cuba. Alle teamleden zijn op Cuba geweest of komen er regelmatig en hebben dezelfde passie voor het eiland als Anna en Julio.

Casa Particular

Een casa particular is vergelijkbaar met een Bed&Breakfast, maar dan bij de Cubanen aan huis. De voordelen zijn:

  • Kleinschaligheid (bij de meeste casas worden maar een aantal kamers verhuurd)
  • Persoonlijk: Goede service, hartelijk ontvangst, altijd een aanspreekpunt
  • Goede voorzieningen: eigen toilet/douche, patio of terras om te zitten, elke kamer heeft airconditioning
  • Huiselijke sfeer


Houd in gedachten dat je voldoende privacy hebt en het verblijf meer weg heeft van een Bed & Breakfast of Hostal. Toch krijg je een intieme kijk in het gezinsleven van de Cubanen, aangezien je daar een kamer huurt. Houd er rekening mee dat niet alle casas particulares hetzelfde zijn, bij de ene zal je meer contact hebben met de huiseigenaar dan bij de andere. Het ene is een ruraal landhuis, het andere weer een koloniaal herenhuis en waar het ene een rustieke inrichting heeft, heeft het andere  een wat kleurrijker geheel.

Dat is juist het leuke van rondreizen in casas, aangezien elke plek zijn eigen karakteristieke sfeer heeft.

www.micuba.nl
020 - 770 04 86
info@micuba.nl

Terug