Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Reisbrigade

Correspondentieadres

Reisbrigade
Hoofdweg 106-3
Amsterdam
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 15029

Reisbrigade

Reisbrigade organiseert individuele rondreizen naar oa Tanzania, Zuid-Afrika, Namibië, Madagascar, Thailand, Vietnam, Indonesië, Borneo en Maleisië. We bieden enkel bestemmingen aan die we zelf goed kennen en geweest zijn. Reisbrigade is allergisch voor grote resorts en 5-minuten-fotostops. We houden van kleinschaligheid en respect voor de lokale cultuur.

Wat doet Reisbrigade?

Reisbrigade organiseert individuele rondreizen en privé-groepsreizen volledig aangepast aan je wensen. We bieden enkel bestemmingen aan die we zelf kennen en waar we zelf vaak geweest zijn. Reisbrigade is allergisch voor grote resorts en 5-minuten-fotostops. We houden van kleinschaligheid, respect voor de lokale cultuur, duurzaamheid en homestays (overnachtingen bij de mensen thuis).

Wie zijn wij?

Ik ben Kim Nooyens, een Vlaamse die in Amsterdam woont. Jarenlang werkte ik als reisbegeleidster voor een avontuurlijk organisatie in groepsreizen. De ideale baan voor iemand die houdt van reizen, mensen en organiseren. Na de liefde te hebben ontmoet en iets meer behoefte aan een thuis, ging ik werken op het hoofdkantoor in Amsterdam en ontwikkelde ik groepsrondreizen in Afrika en Zuidoost-Azië. Nu is het weer tijd voor een nieuwe stap en die zet ik met Reisbrigade. Samen met jou maak ik jouw droomreis waar. Vertel me jouw manier van reizen en ik zorg voor een aangepaste vakantie die past in je budget. Privézwembad, ballonsafari of duiken, Reisbrigade regelt het. Wil je liever met het openbaar vervoer of hoef je geen eigen badkamer? Geen probleem, alles kan. Ik bied enkel bestemmingen aan die ik zelf ken doordat ik er vaker geweest ben.

De top 5 reismomenten van Reisbrigade

In willekeurige volgorde hieronder 5 mooie reisherinneringen die ik nooit meer vergeet: 

  • Festival au désert in Essakane (Mali)

Essakane is een plaats in het midden van de woestijn op ongeveer 70 kilometer van Timboektoe. Je-weet-wel die magische plaats heel ver weg die iedereen alleen maar kent van Donald Duck. Tien jaar lang werd er jaarlijks in januari een woestijnfestival gehouden. De muziek die er werd gespeeld was voornamelijk traditionele Toearegmuziek maar ook Malinese blues en nog zoveel meer. Er werden kamelenraces gehouden, kunstexposities, sierlijke zwaardvecht wedstrijden tussen de Toearegs en overal de geur van geroosterd geitenvlees. Een festival in het midden van de woestijn met de prachtige muziek van Tinariwen en een sterrenhemel boven je hoofd om U tegen te zeggen.

  •  Op het strand in Ifaty (Madagascar)

Ifaty ligt in het zuiden van Madagascar. Het is een mooie plaats met fijn strand, vriendelijke vissers en een bos met mooie baobabs. Klinkt niet echt heel spectaculair? Nee, maar het is tevens de plek waar ik voor het eerst in mijn leven walvissen zag en waar ik mijn toekomstige man voor het eerst diep in de ogen keek.

  • Beklim eens een berg tijdens je huwelijksreis (Tanzania)

Laten we nog even bij de man blijven. Een paar jaar later besloten we te trouwen en wat is het leukste van trouwen? Inderdaad de huwelijksreis! Het leek mij wel een goed idee om iets actiefs te doen. Tijdens al die jaren dat ik reisbegeleidster ben geweest, kwam ik vaak aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Nog nooit had ik de kans gekregen hem te beklimmen en dat gingen we dus doen. We beklommen de Kilimanjaro en stonden samen aan de top.

  • Genieten bij de bakker in Luang Prabang (Laos)

Luang Prabang is een fantastisch mooie stad, die niet voor niets is uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. We waren al weken aan het reizen toen we hier aankwamen. We zijn veel langer gebleven dan gepland, maar het was elke seconde meer dan waard. Serene tempels met jonge monniken in oranje gewaden, een heerlijke avondmarkt, mooie souvenirs voor thuis en prachtig gelegen aan de Mekong-rivier. Het bruine broodje met een heerlijke cappuccino bij Joma Bakery ben ik nog steeds niet vergeten.

  • Duiken met roggen en wandelen met Komodo-varanen (Indonesië)

Komodo nationaal park is een geweldig park zowel boven als onderwater. We hebben gedoken met mantaroggen en gewandeld tussen de Komodo-varanen. Heerlijk snorkelen wisselden we af met genieten op de boot. Het eten was voortreffelijk en het gezelschap perfect. ’s Avonds genieten van de sterrenhemel met een Bintang biertje erbij.

www.reisbrigade.nl
06-22298241
kim@reisbrigade.nl

Terug