Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Waarom bij een kleinschalige reisorganisatie boeken?

Vrijdag 19 maart 2021

Jouw volgende vakantie moet natuurlijk extra bijzonder zijn, maar hoe kom je aan zo’n unieke vakantie met zoveel aanbod en mogelijkheden? Juist! Door naar een kleinschalige reisorganisatie te gaan die lid is van de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De redenen daarvoor lees je hieronder.

Reizen met zorg en aandacht samengesteld

Een reis boeken bij een kleinschalig reisorganisatie kun je vergelijken met een broodje kopen bij een ambachtelijke bakker. Je kunt namelijk zelf een lekker broodje bakken, maar dat kost je veel werk en ook veel tijd. En daar hebben we niet altijd de tijd of zin voor. Je kunt ook naar de supermarkt gaan en een lekker broodje kopen. Die is wel lekker, maar niet heel bijzonder aangezien het massaproductie is. Tevens koopt de supermarkt de ingrediënten groot in en let daarbij vooral op prijs en minder op duurzaamheid en arbeidsomstandigheden bij de boeren die de ingrediënten maken. Om de tijd te besparen en een echt bijzonder lekker broodje te halen kun je ook naar een ambachtelijke bakker gaan. Deze is gespecialiseerd in broodjes en zal je verzekeren van een bijzonder broodje zonder dat het jou veel werk of tijd kost. De bakker koopt zijn ingrediënten lokaal en duurzaam in. Zo is het precies bij één van de reisspecialisten van VvKR!

Unieke reizen weg van de massa

Een reisorganisatie dat lid is van VvKR staat garant voor een persoonlijke benadering en is gericht op kleinschalig toerisme. Hierdoor zijn alle reizen uniek. Daarbij hebben de reisorganisaties direct contact met de aanbieders op de bestemming; hardwerkende accommodatie eigenaren, chauffeurs, koks en andere locals die zorgen voor een fantastische reis. Bij VvKR aangesloten reisspecialisten hebben als doel reizen duurzamer te maken. Indien ze pakketreizen verkopen zijn ze deelnemers aan een garantieregeling waardoor je als consumenten verzekerd bent dat je de vooruitbetaalde reisgelden volledig terugkrijgt als de touroperator onverhoopt failliet gaat. Daarnaast hebben alle reisorganisaties ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit betekent dat als er iets gedurende de reis gebeurd, jij geen risico loopt. Hierdoor kun je geheel onbezorgd genieten van je vakantie!

Reizen op maat samengesteld

Kleinschalige reisorganisaties onderscheiden zich door hun betrokkenheid en expertise en staan voor een persoonlijke benadering. Elke reis kan geheel op maat samengesteld worden. Een groot voordeel van een leuk en goed contact met jouw reisspecialist is dat ze direct weten wie je bent en je geen nummer bent tussen vele andere klanten, dat maakt je reis nog nét even specialer!

Aangezien een kleinschalig reisorganisatie staat voor één op één contact met zowel de klant als de leveranciers ter plaatse, is de service ook van hoge kwaliteit. Is er namelijk iets aan de hand tijdens je reis, dan zijn de lijntjes kort en zal jouw reisspecialist je direct helpen.

Een droomreis naar bijzondere plekken

Het grootste voordeel bij een kleinschalige reisorganisatie is dat ze juist die bijzondere plekken kunnen aanbieden waarbij je bij grotere reisorganisaties niet komt. Daarbij ontstaan kleinschalige reis reisorganisaties uit een grote passie voor dat type vakantie of land. Dit zorgt er natuurlijk voor dat ze met heel veel plezier, passie en specialisatie jouw droomreis organiseren.


 

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \