Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Gaat u voor een kiloknallervakantie of een vakantie met smaak?

Vrijdag 29 oktober 2021

Stel, je wil een boterham gaan eten. Kan zomaar gebeuren en overkomt bijna iedereen. Dan zijn er drie mogelijkheden:

Je gaat naar de supermarkt

Bij de supermarkt om de hoek haal je even snel een brood. Een massa product uit een fabriek goedkoop en weinig smaak.

Je loopt binnen bij de warme bakker

Bij de warme bakker koop je een brood dat afgelopen nacht met liefde en kunde is gekneed en gebakken. Een brood met smaak, iets duurder maar veel lekkerder en gegarandeerd goed.

Je bakt zelf je brood

Je gaat naar de molen en je koopt meel en gist. Je zoekt thuis naar een goed recept. Vervolgens worden de ingrediënten samengevoegd, gekneed en kan het deeg voor de eerste keer gaan rijzen. Daarna nog een keer kneden en een tweede keer rijzen. Vervolgens de oven voorwarmen op de gewenste temperatuur. Het is zover, het deeg gaat de oven in. Een spannende tijd en even geduld hebben volgt… Na een half uur komt het brood gebakken uit de oven en ziet het er goed uit. Nu moet het brood nog even afkoelen en daarna kun je heerlijk genieten van je zelf gebakken brood. 

Laat het duidelijk zijn er moet wel aan heel veel voorwaarden voldaan worden om tot een goed product te komen. Denk alleen maar aan de juiste hoeveelheid water, zout en olijfolie. Maar ook de temperatuur van de omgeving tijdens het rijzen van het deeg, niet te warm of te koud. Het oppervlak waarop het deeg gekneed wordt is belangrijk en vooral niet te vergeten de tijd en temperatuur van de oven en hoelang het brood gebakken moet worden. 

Hetzelfde is ook van toepassing op de slager, groenteman, kaasspecialist en slijter. Dus ook voor de reisspecialist die bijzondere reizen samenstelt.

Supermarkt touroperators

De grote touroperators kan je ook zien als een supermarkt met heel veel standaard producten. Je ziet de ene na de andere grote touroperator met flitsende aanbiedingen voorbij komen via de media. De een nog goedkoper dan de ander. Althans dat lijkt zo goedkoop. Regelmatig zie je bij consumentenprogramma’s de grote touroperators langs komen met overboekingen en veel ander ongerief. Het verhaal dat zo’n grote reisorganisatie niet over de kop kan gaan is ook achterhaald.

Specialistische touroperator

Dit zijn de warme bakkers onder de reisorganisaties. Er worden reisproducten aangeboden waar ze achter staan. Nee, niet een heleboel verschillende en naar alle delen van de wereld. De specialisten hebben hun eigen vakgebied en daar staan ze voor. Ze kennen ook de omgeving op hun duimpje waar de vakantie wordt genoten. Ook weten ze wat wel en wat niet kan en kennen ze de cultuur. Je krijgt daar de juiste informatie over dus echte onaangename verrassingen zijn tot het minimum beperkt. De reizen worden in veel gevallen aangepast naar de persoonlijke wensen van de klant. Dus alles wordt gewikt en gewogen en dubbel gecontroleerd bij de accommodaties en de eventuele vervoerders. De specialist doet dit allemaal met een enorme passie en dat zorgt ervoor dat u terug komt met mooie verhalen waaruit blijkt dat u op en top heeft genoten. Natuurlijk is deze reis duurder dan de ‘supermarkt touroperator’, maar je krijgt er maatwerk en persoonlijke benadering voor terug. Bovendien kom je ook vaker op plekken waar de supermarkt touroperator niet komt. Je krijgt wel dezelfde garantie, want een goede reisspecialist is aangesloten bij garantieregelingen zoals STO Garant, GGTO, VZR Garant of SGR.

Kijk eens wat verder op de website van VvKR, daar staan heel veel specialisten die graag en met veel liefde je reis willen organiseren. Het zijn allemaal professionals die weten waarover ze praten.

De doe het zelf vakantiereis

In een aantal gevallen kan het leuk en eenvoudig zijn om je vakantie geheel zelf te regelen. Maar ga je een rondreis maken ergens in een land waar je nog nooit bent geweest dan moet je nogal wat horden op je weg nemen. De reis heen en terug moet geregeld worden, hetzelfde geldt voor de accommodatie(s). Natuurlijk is alles online te boeken, maar wat nu als er een kink in de kabel komt. Je vlucht is vertraagd of één of meerdere accommodaties zijn gestopt of failliet (zal je zien net die ene die je vooruit moest betalen. Het is een hele puzzel die erg veel weg heeft van het bakken van je eigen brood. Voor vele is een vakantie een grote investering! Ga daar wijs mee om.

Ben je benieuwd waarom het nog meer interessant is om bij een kleinschalige reisorganisatie te boeken? Lees dan ook eens deze interessante blog: https://www.vvkr.nl/nieuws/2944/waarom-bij-een-kleinschalige-reisorganisatie-boeken


Deze blog is samengesteld met de input van onderstaande VvKR reisspecialist:

LRP Reizen
LRP Reizen is een trots lid van VvKR en is specialist individuele rondreizen door Schotland  met eigen (elektrische) auto of motor. 

Op de foto: Skye ferry, gaat over Kyle Rhea van Glenelg naar Skye. De rechten van de foto liggen bij LRP Reizen

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \