Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Wat reizen door Europa zo leuk maakt

Woensdag 21 juli 2021

Gelukkig worden steeds meer bestemmingen in Europa weer toegankelijk om naar toe te reizen. Een heerlijk gevoel om stukje bij beetje weer meer van de wereld te kunnen gaan zien. Verre bestemmingen zijn uiteraard ook fantastisch, maar daarvoor moeten we nog even geduld hebben. In de tussentijd kunnen we dus wel al genieten van het moois dat Europa te bieden heeft. Europa is gevarieerd en uniek!

Denk aan een grote diversiteit in klimaat, maar ook landschappelijk, qua taal, keuken en een rijke geschiedenis. Je vindt het er allemaal! En elk land is weer zo anders als Nederland waardoor je er echt even helemaal uit bent en dat letterlijk om de hóek!

Lange geschiedenis, veel historie en cultuur

Vele miljoenen jaren geleden kwamen een groot aantal kleine stukken continent, die het midden van Europa zijn gaan vormen, aan het continent vast te liggen. Europa kent een lange geschiedenis waardoor er veel historie en cultuur is en elk land te vinden is. Veel van de cultuur is te danken aan culturen en invloeden uit het Midden-Oosten en Azië als aan de voormalige koloniale gebieden elders in de wereld. De basis van de Europese cultuur is gevormd door de Grieks-Romeinse tijd. Eigenlijk vind je in Europa dan ook een ware smeltkroes aan culturen, die onder andere tot uiting komen in muziek, schilderkunst, beeldhouwwerken en musea.

Interessante weetjes:

  • In Europa zijn er in totaal 51 landen met ieder hun eigen tradities en gewoontes.
  • Europa is wat betreft oppervlakte het op één na kleinste werelddeel (na Australië).

Prachtige natuur

Wist je dat Europa ook hele mooie natuurgebieden heeft? Wat dacht je van de gletsjers in Zwitserland, de dolomieten in Noord-Italië, watervallen en geisers in IJsland, de fjorden in Noorwegen, de Plitvicemeren in Kroatië, de ongerepte Faeröer eilanden, de krijtrotsen in Zuid-Engeland en zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Europa beschikt ook over veel berggebieden, waaronder de Pyreneeën, de Alpen, de Karpaten, de Balkan en een deel van de Kaukasus. Wist je dat al deze gebergtes deel uit maken van een keten die van Tibet tot aan Noord-Afrika loopt? Maar ook het Scandinavische Gebergte, de Oeral en het Midden-Europese Hoogland. Speciaal aan deze vlakte is dat er in het noorden enorme steppen. Bos, meren en toendragebieden te vinden zijn. En dat allemaal in Europa, hoe bijzonder!

Vaker op vakantie

Bijkomend voordeel van een vakantie naar Europa is dat je wellicht vaker kunt gaan omdat het makkelijker is om er voor een korte periode op uit te gaan. Vakantie is natuurlijk altijd heerlijk, dus hoe fijn is het om er vaker op uit te trekken en daarbij Europa steeds verder te ontdekken.

Voordelig Oost-Europa

Oost-Europa is in de laatste jaren een steeds populairdere bestemming geworden. Mede ook omdat het erg budgetvriendelijke bestemming is. Eten en drinken zijn er bijvoorbeeld erg voordelig en je vindt er ook leuke overnachtingsmogelijkheden voor een gunstige prijs. Denk hierbij aan landen als Tsjechië, Bulgarije, Polen, Kroatië en Hongarije.

Eenvoudig te bereizen

Wanneer je af en toe een reisje door Europa maakt zul je er al snel achter komen dat je geen uren hoeft te reizen om te genieten van klaterende watervallen, speciale dieren, te snorkelen of te duiken tussen kleurrijke vissen en te chillen op de prachtigste bounty stranden.

Je kunt naast het vliegtuig dan soms ook nog eens voor de auto of de trein kiezen waardoor je je reis ook gelijk duurzamer maakt. We schreven een leuke blog over duurzaam reizen per trein.

‘Europa has it all!’

Een vakantie in Europa heeft voor eenieder wat wils te bieden en juist dat is wat reizen in Europa nu zo leuk maakt! Denk aan een gave roadtrip, het verkennen van minder bekende bestemmingen en het ondernemen van een gave activiteit zoals kajakken door fascinerende natuurgebieden, paragliden of slapen in een authentieke accommodatie. ‘Europa has it all!’

Heb je na het lezen van deze blog zin gekregen om op reis te gaan? Binnen VvKR hebben we uiteraard veel Europa reisorganisaties. Zoek eens op bestemming of reisthema en ontdek wat onze specialistische reisspecialisten te bieden hebben!

Lees ook onze andere blogs over Europa:

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \