Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Europese topbestemmingen net even anders!

Woensdag 28 juli 2021

De VvKR-reisspecialisten zijn gericht op kleinschalig toerisme. Alle reizen worden uitgevoerd met kleine groepen of op individuele basis en de overnachting zijn vaak in authentieke accommodaties op unieke locaties en met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. Daarnaast vinden ze persoonlijke benadering ook nog eens erg belangrijk en maken ze jouw reis graag zo bijzonder mogelijk!

Dat geldt ook voor de bekende topbestemmingen in Europa. Onze reisspecialisten maken een reis naar deze landen graag net even anders en wijken graag van de gebaande paden af.

Frankrijk

Een vakantie in Europa? Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een van de vele sfeervolle chambre d'hôtes in Frankrijk en genieten van de allerlekkerste wijntjes in regio’s als Bordeaux, Bourgogne en Champagne waar je een tour kunt maken langs wijnboerderijen en bij sommige zelfs ook kunt slapen. Frankrijk is niet voor niets het wijnland bij uitstek. En wat is er gezelliger dan slenteren door de charmante hoofdstad Parijs met een bezoekje aan de Eiffeltoren! Het bijzondere aan Frankrijk is ook dat elke regio haar eigen karakter heeft, waardoor het extra divers is.

Italië

Hou je van steden? Denk dan eens aan Italië waarbij Rome, Milaan en Florence natuurlijk de ‘places to be’ zijn! Heerlijk flaneren over de boulevard is mogelijk aan de bloemenriviera en een verfrissende duik nemen kan in het grootste meer van Italië; het Gardameer. Uniek slapen doe je in agritourismo’s. En ben je sportief ingesteld dan kun je in Zuid-Tirol, gelegen tegen de grens van Oostenrijk, vele actieve uitstapjes maken. Vergeet ook vooral niet het heerlijke Italiaanse eten en de lekkerste ijsjes!

Spanje

Spanje is al jaren een favoriete bestemming bij veel reizigers. Van het traditionele binnenland tot aan de heerlijke Canarische eilanden zoals Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote en de Balearen met Ibiza en Mallorca. Je vindt hier een geweldige combinatie van cultuur en historie. Het klimaat is er eigenlijk altijd goed, tot in de late uurtjes kun je genieten van de typische Spaanse gerechten, je kunt diverse levendige steden bezoeken en je vindt er een schitterende kustlijn. Ook het traditionele Flamenco dansen is een ervaring op zich om eens van dichtbij te zien. Overnachten is bijvoorbeeld mogelijk in Parador hotels; staatshotels die zijn gelegen op gave locaties en gevestigd zijn in oude kastelen of paleizen.

Noorwegen

Noorwegen is natuurlijk weer even een hele andere bestemming. Hierbij kun je denken aan een bezoek aan de indrukwekkende fjorden van de eilandengroep Lofoten. Gletsjers en ijs hebben voor indrukwekkende fjorden gezorgd die soms wel tientallen kilometers diep het land insteken. Maar natuurlijk ook het speciale noorderlicht en de ‘midnight sun’ waarbij de zon nooit onder gaat. Noorwegen is een land waar je fraaie natuurfenomenen vindt en staat dan ook niet voor niets bekend om zijn  fotogenieke natuurschoon. Besneeuwde hoogvlaktes, watervallen en meren, immense bergen, uitgestrekte bossen, maar ook een lange kustlijn.

Het verkennen van de gezellige hoofdstad Oslo is ook iets wat bij deze bestemming hoort. Met een imposant operahuis en prachtig kunstmuseum. Vergeet ook vooral niet om de kleurrijke kade Bryggen vol oude handelshuizen in Bergen te bezoeken! Deze bezienswaardigheid behoort tot Unesco Werelderfgoed. 

In het mooie Noorwegen zul je je dus niet snel vervelen!  

foto gemaakt door Fru Amundsen

Griekenland

Wist je dat Griekenland zo’n 1500 eilanden heeft? De meest bekende zijn Kreta, Rhodos, Lesbos, Zakynthos, Samos en Santorini, maar er zijn nog veel meer heerlijke paradijsjes waar je kan genieten van witte stranden en een azuurblauwe zee. Een leuke manier om meerdere eilanden te bezoeken tijdens je vakantie is eilandhoppen. Maar ga ook vooral naar dit land voor de rijke historie en om te smikkelen van de lekkerste traditionele gerechten.

Buiten deze heerlijk bounty bestemmingen is er natuurlijk nog veel meer te zien en te doen in Griekenland. Denk aan de eeuwenoude ruïnes in Rome, zoals de antieke tempel Pantheon. Naast de klassieke zuilen en Byzantijnese kerkoepels biedt Griekenland ook een weerbarstig berglan, vrolijke haventjes met gekleurde bootjes waar je tijdens de zonsondergang geniet van een heerlijk geroosterd visje onder het genot van een glas Ouzo. 

Portugal

Portugal is een heerlijk vakantieland. De bruisende hoofdstad Lissabon, met haar vele sfeervolle wijkjes, interessante bezienswaardigheden en aangename sfeer is zeker een bezoek waard. Het straatbeeld bestaat uit kleurvolle gebouwen, gezellige terrasjes en oude trams. Verder kun je de sprookjespaleizen in Sintra bezoeken, de immense ravijnen in de Serra de Estrela en de met sneeuw bedekte dorpjes in de Alentejo. Hou je van strand? Ook dan ben je in Portugal, met haar adembenemend kusten, aan het juiste adres. Aan weelderige natuur ontbreekt het in dit land ook zeker niet. Zo vind je er een grote diversiteit aan rivieren en imposante bergen. Schattige dorpjes, diverse steden, de welbekende Portugese Port, culinaire hoogstandjes en een enorm gastvrije bevolking maken Portugal tot het ideale vakantieland. Wil je je reis extra speciaal maken denk dan ook eens aan een bezoekje aan de Azoren. Adembenemende natuur en rust voeren hier de boventoon. Je kunt diverse eilanden met elkaar combineren om zo extra diversiteit aan je reis toe te voegen.

Oude tram in Lissabon in Portugal

Tsjechië

Tsjechië is een land waar je misschien niet direct aan denkt maar voor een vakantie, maar het is juist een hele bijzondere bestemming. Het wordt ook wel het historisch juweel in het hart van Europa genoemd en dat is niet voor niets! Je vindt hier kastelen en kathedralen, middeleeuwse steden zoals Praag en een ruige natuur met een gevarieerd landschap van nationale parken en besneeuwde bergen. Wist je dat je er in de winter zelfs kunt skiën? Een ander interessant weetje is dat deze bestemming de bakermat is van bier. Zo is het woordje ‘pils’ afgeleid van de stad Pilsen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer geweldige bestemmingen in Europa die absoluut op je bucket-list moeten staan en waarvoor onze Europa reisspecialisten ook maar wat graag een fantastische reis voor je samenstellen.

Laat onze reisspecialisten je verrassen en kijk eens bij de bestemmingen of reisthema’s die ze aanbieden.

Lees ook onze andere blogs:


 

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \