Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Reizen verlengt ons leven

Dinsdag 01 augustus 2023

Reizen is goed voor ons! Maar dat wisten we stiekem natuurlijk al wel een beetje. Want wat is er nu fijner om er even helemaal uit te zijn en je gedachten even helemaal los te kunnen laten?

Over het algemeen kan reizen ons bewuster maken van hoe we de tijd gebruiken en hoe we ons leven inrichten. Reizen heeft invloed op onze tijdsbeleving. Wanneer we ons op nieuwe plaatsen bevinden en nieuwe ervaringen opdoen, kan de tijd anders aanvoelen. Soms lijkt de tijd te vliegen omdat we zo druk zijn met het verkennen van nieuwe plekken en dingen te doen, terwijl op andere momenten de tijd lijkt stil te staan omdat we zo ontspannen en in het moment zijn. Ook kan het reizen naar een andere tijdzone de tijdsbeleving beïnvloeden, vooral als het gaat om jetlag en het aanpassen aan een nieuwe slaapschema.

Er is enig bewijs dat reizen een positief effect kan hebben op de levensduur. Ten eerste kan reizen stress verminderen, wat op zijn beurt kan helpen om de algehele gezondheid te verbeteren. Stress is een belangrijke risicofactor voor veel ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes. Bovendien kan reizen ons blootstellen aan nieuwe omgevingen en ervaringen, wat ons geestelijk en lichamelijk kan stimuleren en de hersenen kan helpen nieuwe verbindingen te maken. Dit kan ook helpen om de gezondheid te verbeteren en het risico op cognitieve achteruitgang en dementie te verminderen.

Tot slot kan reizen ons ook helpen om nieuwe culturen en levenswijzen te ontdekken, ons in contact te brengen met verschillende mensen en ons gevoel van betrokkenheid bij de wereld om ons heen te vergroten. Dit kan bijdragen aan een gevoel van zingeving en welzijn, wat op zijn beurt kan helpen om een lang en bevredigend leven te leiden. 

Hoewel er nog meer onderzoek nodig is om de precieze impact van reizen op de levensduur te bepalen, zijn er voldoende redenen om aan te nemen dat het regelmatig verkennen van de wereld om ons heen zowel fysieke als mentale voordelen kan opleveren die ons kunnen helpen om langer en gezonder te leven.

Kortom… Heb je nog geen vakantieplannen gemaakt, maak ze dan snel en gun het jezelf om even tot rust te komen en vervolgens weer uitgerust en vol nieuwe indrukken terug te komen! Een goede plek om je zoektocht naar jouw droomreis te beginnen zijn de kleinschalige reisspecialisten van VvKR natuurlijk. Op ons reisportaal kan je zoeken op bestemming, op thema of op de profielen van onze specialisten.

Andere interessante blogs over de inlvoed van reizen op ons geluk en welzijn:

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \