Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Mozaïek Reizen

Correspondentieadres

Mozaïek Reizen
Raphaëlstraat 1
Wehl
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 11044

Mozaïek Reizen

Specialist in fietsvakanties Tsjechië en Midden-Europa

Al meer dan 10 jaar organiseren wij unieke, individuele fietsvakanties in Midden-Europa. Persoonlijke aandacht, service en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om u naar huis te laten gaan met een fantastische ervaring rijker!

Het begon in Tsjechië, een prachtig, kleinschalig fietsland. Daar hebben wij in nauwe samenwerking met onze partner van het eerste uur, Lukas Svarovsky, een inmiddels uniek aanbod fietsreizen ontwikkeld. Dat is nog steeds in ons aanbod zichtbaar. Sinds een aantal jaren breiden we daarnaast ons aanbod gestaag uit naar andere landen van Midden-Europa.

Wat bieden wij

Als het gaat om fietsvakanties zijn de behoeften heel verschillend. Bent u een echte, doorgewinterde trekker, dan zal minimale organisatie volstaan, u hoeft alleen een mooie route, een goed bed en een lekker ontbijt. Dat kan bij ons. Daarnaast zijn de fietsvakanties aan te kleden met allerlei extra’s, waardoor u, als u op uw comfort gesteld bent, even goed een geschikte fietsreis kunt vinden.

Minimaal organiseren wij voor u

 • Overnachtingen in goede pensions/hotels op basis van logies en ontbijt
 • Uitvoerige reisbescheiden, met zorg ontwikkeld kaartmateriaal en uitgebreide routebeschrijving met highlights in het Nederlands     
 • Goede telefonische ondersteuning (in Duits of Engels) en daadwerkelijke hulp in geval van nood.

Bij te bestellen extra’s

 • Bagagevervoer (de reizen zijn met of zonder bagagevervoer te boeken)
 • Huurfietsen: toerfiets of e-bike  
 • Huur kinderfietsen en – zitjes, trailers, aanhangfietsen of FollowMe (bij de familytours)
 • Upgrade naar Premium 4* kwaliteit hotels (niet op alle tours mogelijk)
 • Halfpension (waar mogelijk en wenselijk)
 • Extra nachten op zoveel mogelijk plaatsen, maar altijd aan het begin en op het eind van de tour
 • Transfer van eindpunt naar het begin (per transferbus of trein)
 • Veilig parkeren van uw auto
 • GPX-bestanden van de route
 • Persoonlijke City Bike Tour in Praag en in vele andere grotere plaatsen

Familytours

Wij zijn als een van de eerste touroperators begonnen met het aanbieden van speciale fietsreizen voor gezinnen met kinderen (de familytours). Bij veel van onze fietsreizen kunnen wij nu een familievariant aanbieden. Hoewel niet voor iedereen, leert de praktijk, dat deze fietsreizen door gezinnen als avontuurlijk, leuk en leerzaam worden ervaren. Je bent als gezin samen onderweg op een sportieve ontdekkingsreis.  

Maatwerk

In Tsjechië bieden wij - naast het uitgebreide, normale aanbod – zeer uitgebreid maatwerk. Op verzoek passen wij uw reis helemaal naar uw wensen aan. Desgewenst boeken we extra rustdagen onderweg, maken we de etappes langer of juist korter, boeken we voor u een theater in Praag, regelen we transfers, etc.

Voor de meeste reizen in de overige landen bieden we waar mogelijk oplossingen in de vorm van een aantal verschillende varianten van dezelfde reis: een standaardvariant (40 – 55 km per dag), een sportieve variant (ca. 70 -90 km per dag), een boemelvariant (20 – 40 km per dag) en soms een speciale familie variant. Overigens verschilt de mate van maatwerkmogelijkheden per reis. Vraagt u dus gerust naar de mogelijkheden!

Waarvoor u ook kiest, wij gaan graag voor u aan de slag om een geslaagde fietsreis te organiseren!

www.mozaiekreizen.nl
0620369445
christine@mozaiekreizen.nl

Terug