Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

VvKR groeit naar 450 reisspecialisten

Vrijdag 24 maart 2023

De reiskriebels overspoelen de Nederlandse reiziger. We merken het aan de drukte de afgelopen maanden: enthousiasme op de diverse reisbeurzen en veel boekingen. Het is duidelijk: de corona-periode willen we graag achter ons laten en we willen weer reizen. Ook VvKR merkt het, want we groeien weer door. VvKR is dan ook verheugd in maart haar 450e lid te verwelkomen: WESTreizen.

Kleinschalige reisorganisaties bewijzen keer op keer hun kracht

De reisspecialisten van VvKR bieden maatwerk waar reizigers op zoek zijn naar unieke plekken en ervaringen. In een tijd dat klimaatverandering en duurzaamheidsprincipes bijzondere aandacht vragen, bewijzen kleinschalige reisorganisaties keer op keer hun kracht.

WESTreizen is onze 450e reisspecialist

De 450e reisspecialist van VvKR is dan ook een heel typisch VvKR-lid: WESTreizen. Zij representeren met hun wandelvakanties voor kleine groepen typisch waar VvKR voor staat en waarom onze vereniging destijds is opgericht. Zij organiseren actieve kleinschalige wandelvakanties in groepen van 7 personen. Er wordt gebruik gemaakt van collectief vervoer en hun reizigers verblijven in authentieke onderkomens zoals cottages en landhuizen.

Rust en ruimte, óók bij de wandelingen. Duurzaam en bewust ondernemen wordt onder andere gedaan door het eten van vlees te beperken en vegetarische en veganistische gasten zoveel mogelijk tegemoet te komen. Door zich aan te sluiten bij VvKR heeft WESTreizen bewust gekozen voor reizen met veel aandacht voor mens en natuur.

Wat zijn eigenlijk kleinschalige vakanties?

Kleinschalige vakanties zijn reizen die met zorg en aandacht worden samengesteld. Je gaat weg van de massa. Bij een kleinschalige reisorganisatie draait alles om persoonlijke aandacht, je bent  geen nummer, maar een echte gast.

We hebben het ook wel eens vergeleken met de verschillen tussen een “kiloknaller-vakantie of een vakantie met smaak”, want onze reisspecialisten onderscheiden zicht door hun betrokkenheid en expertise.

Wat maakt kleinschalige reisorganisaties zo bijzonder?

De reisspecialisten van VvKR kennen hun aanbod door en door. Zij hebben direct contact met hun partners op de bestemming. Dit zijn hardwerkende accommodatie eigenaren, chauffeurs, gidsen, koks en andere locals die voor jou klaarstaan om jou een fantastische reis te bezorgen en met heel hun hart jou die fantastische reis willen bezorgen.

Keuze voor duurzaam reizen

Duurzaam reizen is bewust reizen. Het is een manier van reizen waarbij je op een positieve manier impact uitoefent op de natuur, de economie, het dierenwelzijn en het sociale welzijn van het gebied dat je bezoekt. Als reiziger kun je met kleine aanpassingen prima een mooie en duurzame reis maken. Soms door kleine dingen te doen, zoals een hervulbare fles mee te nemen of juist door iets te laten. Wil je graag meer tips over duurzaam reizen? Lees dan verder over “Het nieuwe reizen, duurzaam genieten”.

Kleinschalige reisspecialisten van VvKR onderhouden veel contact met de lokale bevolking en kunnen je goed adviseren hoe je jouw reis zo duurzaam mogelijk kan vormgeven.

Waar op letten bij het boeken van je vakantie

Ben je op zoek naar een betrouwbare reisorganisatie voor jouw vakantie? Controleer dan altijd of jouw reisorganisatie is aangesloten  bij een garantieregeling of -fonds  zoals STO Garant, GGTO, VZR Garant of SGR. Vraag jouw reisspecialist ook altijd of ze goed zij zijn verzekerd. Wil je weten waar je op moet letten als je een reis boekt? Lees dan onze tips in “Waar moet je op letten bij het boeken van je vakantie of reis?

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \